de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-secondary

De 10 beste websites voor gratis kleurinspiratie!

woensdag 4 november 2020

De regenboog telt zeven kleuren. Je telefoonscherm kan meer dan 16 miljoen kleuren weergeven. En onze printers en drukpersen kunnen eigenlijk zoveel kleuren afdrukken als je maar kunt zien. Dat zadelt beeldmakers op met een uitdaging: wat zijn nou de beste kleuren voor mijn ontwerp? We helpen je met deze 10 sites vol gratis kleurinspiratie!

1. Color. A matching game

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-01 io We beginnen met een test: hoe goed herken jij kleuren in een kleurenwiel? De quiz begint simpel met kleur en verzadiging, maar gaat al snel in een hogere versnelling. Al snel vraagt de site je kleurschema’s te herkennen volgens verschillende kleurtheorieën en daar wordt het snel moeilijker. Ik scoorde een trieste 3.6, vormgever Jeroen een formidabele 9.1. Kan jij hem verslaan?

Naar Color

2. Adobe Color

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-02 AdobeColor Ken je niet alle kleurtheorieën uit je hoofd? Dan is het goed om Adobe Color altijd in je browser open te hebben. Dit handige tooltje helpt je keer op keer het perfecte kleurschema te kiezen volgens een kleurtheorie die jij aanwijst. En heb je een Adobe account? Dan kun je het kleurpalet eenvoudig opslaan en gebruiken in bijvoorbeeld Photoshop of Illustrator.

Naar Adobe Color

3. Name That Color

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-03 NameThatColor Wat vind je lekkerder klinken: #E52B50 of Amarant? #414257 of Gunpowder? #FCC01E of Lightning Yellow? Wanneer je een concept met mooie kleuren presenteert, helpt het als je die kleuren een naam kunt geven. Jij droomt misschien in hexadecimale, CMYK- of PMS-waarden, je klant begrijpt daar niks van. Op Name That Color kun je jouw kleur opzoeken en de site koppelt er een passende naam aan.

Naar Name That Color

4. Coolors

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-04 coolers Soms vind je een foto zo fijn om naar te kijken, dat je het kleurpalet ervan wel wilt pikken om in je eigen werk te gebruiken. Met Coolors kan dat heel eenvoudig. Upload een foto en de site genereert op basis daarvan een kleurpalet. Geen foto bij de hand? De site kan ook willekeurige kleurpaletten voor je samenstellen.

Naar Coolors

5. Color Hunt

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-05 colorhunt De jacht op kleur is eindeloos. En inspiratie kan je zomaar overvallen. Daarom biedt Color Hunt je een handige plug-in voor je Chrome-browser. Installeer hem en je kan direct van iedere website of webafbeelding een kleurpalet vinden. Handig!

Naar Color Hunt

6. Palettab

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-06-Palettab Palettab is ook een handige Chrome-extensie die kleuren voor je opzoekt. Daarnaast doet hij nog iets voor je: hij verzamelt ook lettertypen voor je. Is Firefox je favoriete browser? Geen probleem: ook daar is een extensie voor beschikbaar.

Naar Palettab

7. uiGradients

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-07 uiGradients Na een tijdje uit de mode te zijn geweest, zijn ze weer helemaal terug: gradients. Een heerlijk verloopje is weer cool en uiGradients helpt je de mooiste voor jouw design uit te zoeken. Kies een hoofdkleur en de site serveert je tientallen gradients die daarbij passen.

Naar uiGradients

8. Design Seeds

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-8 DesignSeeds Design Seeds is bijna een soort online magazine voor kleurliefhebbers. Elk seizoen stellen de makers een paar kleurpaletten voor je samen. Snuffel er eens in rond en zorg ervoor dat jouw kleuren helemaal on point zijn voor de tijd van het jaar.

Naar Design Seeds

9. Color Claim

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-09 ColorClaim Dat Color Claim een project is waar veel liefde inzit, is meteen duidelijk zodra je de site opent. De creatieve ondernemer Tobias Schneider heeft op deze pagina jarenlang zijn favoriete kleurcombinaties verzameld. Dat is uitgegroeid tot een waardevolle kleurenbibliotheek, waar vormgevers van over de hele wereld nu gebruik kunnen maken!

Naar Color Claim

10. Code Beautify

de-11-beste-sites-voor-kleur-inspiratie-10 CodeBeautify Wanneer kleur de reis van het web naar de echte wereld maakt, is er een kleine omzetting nodig. Code Beautify helpt je daarbij. Voer de HEX-code van je webkleur in en de site geeft je de passende PMS-kleur.

Naar Code Beautify

Ondertussen hebben je misschien zoveel kleur gezien dat je jezelf even moet resetten door naar een witte muur te staren. Of jeuken je handen juist om direct aan de slag te gaan? In dat geval zijn we benieuwd naar wat jij maakt. Deel je creaties in de comments, maak er wat moois van!


  1. #Design
  2. #Photoshop
  3. #Illustrator
  4. #InDesign

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.