DWDklaslokaal: Bestanden afwerken met cold foil. Hoe doe ik dat?

Videotranscriptie

Hallo, welkom bij het DWDklaslokaal. Ik ben Femke en ik laat je zien hoe je je bestand opmaakt voor afwerking met cold foil.

Je opent je ontwerp in InDesign, zoals je ziet heb ik hier al een kaartje staan en nu ga ik bepalen waar ik de cold foil wil laten aanbrengen. Dit wil ik graag op het logo. Deze kopieer ik, daarna maak ik een nieuwe pagina aan. Voor elke pagina waarvoor cold foil moet worden aangebracht, maak je een nieuwe pagina.

In dit geval heeft mijn ontwerp alleen maar één pagina en hoef ik dus ook maar één extra pagina aan te maken.

Op deze pagina plak ik mijn ontwerp op dezelfde plaats zodat het logo met cold foil niet verschoven wordt. Vervolgens ga ik een nieuwe staal aanmaken. Die geef ik de naam 'Foil' en geef ik de waardes tien procent cyaan en twintig procent zwart. Zoals je ziet krijgt mijn logo nu ook een blauwachtige kleur.

Om een goed onderscheid te kunnen maken tussen folie en geen folie is het belangrijk om deze spotkleur aan te maken.

Als je dit gedaan hebt kun je je bestand exporteren als pdf en we kiezen voor X1-a 2001 en we zorgen ervoor dat de afloopinstellingen van het document gebruikt worden. En we klikken op exporteren.

Als je bestand geëxporteerd is, kun je je bestelling plaatsen en je bestand uploaden.

Ik heb je laten zien hoe je je bestand opmaakt voor afwerking met cold foil. Heb je nog vragen? Bel dan onze klantenservice. Wil je graag op de hoogte blijven van onze tips en tricks? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

Drukwerkdeal.nl. Gewoon Indrukwekkend!

Gerelateerde video's

Transparantie afvlakken

Hoe maak ik een voorinstelling, die transparanties afvlakt?

Bekijk de video

PMS-kleuren toewijzen

Hoe wijs ik een PMS-kleur toe in Indesign?

Bekijk de video

Lettercontouren

Hoe zet ik in InDesign tekst om naar lettercontouren?

Bekijk de video