secondary 9-stappen-reclamebord-ontwerpen

Zo voor elkaar: in 9 stappen je eigen reclamebord maken

dinsdag 20 maart 2018

Je wil naamsbekendheid creëren. Iedereen moet jouw boodschap zien. Daarom kies je voor een reclamebord als opvallende reclamedrager. Reclameborden zijn één van de grootste vormen van offline communicatie, dus uitstekende promotie. Je kunt de borden inzetten voor verschillende toepassingen. Denk aan beurzen en evenementen, maar ook aan bewegwijzering en naamborden. Buiten of binnen, voor elk gebruik is er een reclamebord. Met onze online editor maak je simpel en snel een reclamebord. Hoe? Stap voor stap. Check de video of lees de uitleg van Femke stap voor stap.

Welk materiaal reclamebord heb ik nodig?

Een reclamebord maken kan op veel verschillende manieren. Welk materiaal is het meest geschikt voor wegbewijzering? En voor naamborden en voetbalborden? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij helpen je een handje! Wil je je reclamebord inzetten als wegbewijzering, indoorbord of naambord? Forex is zeer geschikt voor indoor-toepassingen. Het materiaal is licht van gewicht en makkelijk te bewerken. Zoek je iets stevigers? Dan is Dibond een goede keuze. Dit materiaal is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Denk aan beursstands, wandbekleding en uithangenborden. Wil je bouwborden of voetbalborden ontwerpen? Dan kun je het beste gaan voor Trespa. Trespa is van hoge kwaliteit, weerbestendig en ontzettend sterk.

Stap voor stap je eigen reclamebord bedrukken

Ga naar reclamebord maken. Je hebt de keuze uit ‘Ik lever mijn eigen bestanden aan’ of ‘Online ontwerpen’. Kies voor laatstgenoemde optie. Volg onderstaande stappen en je eigen reclamebord ontwerpen is zo gedaan.

1. Maak je keuze

Kies je gewenste reclamebord, formaat, oplage en levertijd. Hierboven kun je lezen voor welk materiaal je het beste kunt gaan.

2. Kies een achtergrondkleur

Open de editor en kies een achtergrondkleur. Een opvallende achtergrondkleur en duidelijke contrasten zorgen voor een hoge attentiewaarde van je bord.

afb 9-stappen-reclamebord-ontwerpen stap-2

3. Upload je afbeeldingen

Upload een afbeelding. Als je de afbeelding groter maakt en er komt een rood uitroepteken te staan, kies dan een andere afbeelding. Dit betekent dat je afbeelding een hele lage resolutie heeft en niet mooi kan worden afgedrukt.

afb 9-stappen-reclamebord-ontwerpen stap-3

4. Bewerk je afbeeldingen

Bewerk de afbeelding. Crop, draai en positioneer de afbeelding naar smaak.

5. Het plaatsen van vormen

Plaats een vorm en pas deze aan tot je tevreden bent. Je kunt onder andere een kleur kiezen, draaien en de lijndikte aanpassen. Je kunt je afbeelding of vorm buiten het canvas laten lopen om er zeker van te zijn dat er tijdens het drukproces geen witte lijnen ontstaan.

afb 9-stappen-reclamebord-ontwerpen stap-5

6. Maak het af

Voeg tekst toe en pas de kleur, het lettertype en de lettergrootte aan. Zorg ervoor dat het lettertype aansluit bij je huisstijl.

afb 9-stappen-reclamebord-ontwerpen stap-6

7. Ben je tevreden?

Bekijk het voorbeeld. Ben je helemaal tevreden met je ontwerp of wil je toch een ander lettertype gebruiken? Pas dit dan nog even aan.

8. Sla je ontwerp op

Geef je ontwerp een titel en sla je design op. Als je nog niet ingelogd bent moet je dat eerst doen.

afb 9-stappen-reclamebord-ontwerpen stap-8

9. Klaar!

Bestel je reclamebord.

#laatzienwiejebent

Heb je een eigen reclamebord ontworpen en wil je deze met ons delen? Plaats een foto van je reclamebord op social media met #laatzienwiejebent. Maak je ook nog eens kans op € 100,- drukwerktegoed!


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Tutorials
  3. #Design

Moniek van Bussel

Moniek is copywriter. Ze schrijft de sterren van de hemel, de rook uit het toetsenbord en houdt van cheeseburgers zonder burger.

Lees meer van Moniek van Bussel

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.