secondary dwdklaslokaal perfecte-poster-in-9-stappen

Posters online maken, in 9 stappen naar de perfecte poster

maandag 22 januari 2018

Heb jij de beste aanbiedingen van het land, de dikste line-up op je feest of nieuwe producten waar je klanten écht van moeten weten? Schreeuw het van de muren en plakzuilen met je poster. Wil je de poster zelf ontwerpen? Doe het met de online editor van Drukwerkdeal.nl. Met deze negen stappen wordt je eigen poster maken een fluitje van een cent.

1. Je posters online samenstellen

Voordat je echt aan de slag gaat met posters ontwerpen kies je de basis van je posters. De basis is het formaat en het materiaal. Kies eerst het formaat van je poster. Vervolgens kies je het materiaal. Wat zijn de verschillen?

Blueback: door de blauwe achterkant schijnt de poster minder door en is hij heel geschikt voor gebruik op plakzuilen en billboards. Houtvrij gesatineerd mc: een prachtige, glanzende materiaalsoort. Deze gestreken kwaliteit heeft een gladde structuur en is uitermate geschikte voor full color afbeeldingen. Wat nu nog rest is de keuze voor het aantal posters dat je nodig hebt en hoe snel je ze in huis wil hebben.

Wat nu nog rest is de keuze voor het aantal posters dat je nodig hebt en hoe snel je ze in huis wil hebben.

2. Upload je afbeeldingen

Nu ben je klaar om je posters online te maken. In onze editor upload je alle afbeeldingen die je op de poster wil gebruiken. Wanneer de editor opent zie je een stippellijn. Dit is de beoogde snijlijn van je posters. De ruimte die buiten de stippellijn valt noemen we de afloop of veiligheidszone.

posters-online-ontwerpen featured-2

Let op: Ga je een eigen poster maken? Vul je drukbestand tot de buitenste rand van je poster! Zo voorkom je witranden mocht onze snijmachine iets afwijken van de beoogde snijlijn.

3. Bewerk je afbeeldingen

Staan je afbeeldingen er niet zo mooi in? Schrik niet want je kan alles bewerken. Je posters ontwerpen in onze editor is net een dans. Croppen, kleiner maken, draaien, positioneren met behulp van stippellijnen en locken.

posters-online-ontwerpen featured-3

4. Achtergrondkleur kiezen

Kies een kleur voor de achtergrond van je poster. Heb je een specifieke kleur in gedachten? bijvoorbeeld een kleur uit je logo? Selecteer de kleur in je logo en vul je achtergrond ermee. Ooit gedacht dat je eigen poster maken zo eenvoudig was?

posters-online-ontwerpen featured-4

5. Het plaatsen van vormen

Ziet je poster er nu nog wat karig uit? Dan mist er misschien vorm. Klik op vormen, selecteer de vorm die je wil en vorm hem naar je eigen smaak.

posters-online-ontwerpen featured-5

6. Bekijk je voorbeelden

Tevreden met het geheel? Sla je design op en stuur je posters richting de pers. Kleine tip: voordat je dit doet, bekijk even de drukvoorbeelden. Zo weet je zeker dat er geen onaangename verrassingen in je drukbestand zitten.

posters-online-ontwerpen featured-6

7. Sla je design op!

Oké. Je design is klaar. Maar je moet nu snel de bus halen om op tijd op kantoor te zijn. Best fijn als je het ontwerp dan op kan slaan. Rechtsonder in je scherm zie je de ‘opslaan als’ knop. Klik erop, sla je ontwerp op en upload hem later weer wanneer je de bestelling plaatst.

posters-online-ontwerpen featured-7

8. Je eigen poster direct laten maken

Kan je niet wachten om de stad, je winkel of alle plakzuilen te behangen met je posters? Bestel ze dan direct. Klik op design afronden, voeg de posters toe aan je winkelmand en wacht tot de bezorger je tiptop reclamedragers af komt leveren.

posters-online-ontwerpen featured-8

9. #Laatzienwiejebent

Trots op je print? Laat het zien! Elke maand houden we een Design Challenge op social media. Deel je foto op Facebook of Instagram met #laatzienwiejebent, tag ons en wie weet word jouw design genomineerd. De winnaar mag een hoodie bestellen uit onze drukkerij - natuurlijk met eigen ontwerp!

#laatzienwiejebent Design Challenge


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Producten & Materialen
  3. #Tutorials

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.