secondary 3d

Originele visitekaartjes met 3D-logo

donderdag 21 december 2023

Laat je visitekaartjes stralen als unieke kunstwerken met een 3D-logo. Ontdek met deze handige printhack van grafisch ontwerper Lonneke hoe je ook zulke indrukwekkende kaartjes maakt. Het enige wat je nodig hebt is de juiste bestelling en snijmateriaal.

De bouwstenen voor je visitekaartjes met 3D-logo

Laten we beginnen bij de bouwstenen voor je visitekaartjes met 3D-logo. We starten met liggende of staande klapkaartjes als basis. Voor dit project werkte Lonneke met een dubbelzijdig bedrukt klapkaartje gemaakt van 295 grams Paperwise naturel papier. Dit is de basis.

afb 3dkaartje

Van deze basis snijd je straks een deel af aan de boven- of onderkant: dat wordt je bouwmateriaal. Voor je eigen visitekaartje kan je ook een ander materiaal nemen. Een steviger papier wordt ook een steviger bouwsel. Wil je wat extra ruimte voor je creativiteit? Denk dan aan vierkante kaarten of A5-kaarten met 1-slagvouw.

Slim ontwerpen

Wacht even met naar je visitekaartjes rennen. Bedenk voor je ontwerp ook welk deel je zou willen lossnijden of omvouwen. Voor je bestelling raden we dubbelzijdig bedrukken aan: zo ziet je 3D-logo op visitekaartjes er vanuit elke hoek goed uit. In dit voorbeeld zie je hoe Lonneke hier op meerdere manieren rekening mee heeft gehouden. Zo is over de voorkant van het huisje vooruitgedacht in het ontwerp. Denk ook na over welk deel van je ontwerp straks afsnijdt en wil gebruiken als bouwmateriaal. Stel je dubbelzijdige visitekaartje samen en ontwerp je eigen visitekaartje in onze online editor. Zet je slimme ontwerp in druk en bouwen maar!

Vouwtechnieken voor visitekaartjes met 3D-logo

Nu komt het gave deel: je visitekaartjes met 3D-logo bouwen! De basis van je bouwsel is het afgesneden deel van de bovenkant van het kaartje. Pak je snijmaterialen, visitekaartjes en een liniaal voor rechte lijnen en zet je creativiteit aan het werk. Papier is flexibel, stevig en eenvoudig te bewerken. Omvouwen, dubbelvouwen, inkepingen, insnijden en als het nodig is, lijmen: het kan allemaal. Deze technieken kan je ook combineren. In dit voorbeeld zie je hoe de voorkant van het huisje is ontworpen om uitgesneden om daarna omgevouwen te worden. Ook kan je delen uitsnijden en hergebruiken. Zo is de voorkant van de visitekaart hergebruikt als dak. Voilà, dat is een visitekaartje dat staat als een huis!

Opvallende visitekaartjes met simpele ontwerpen

Er is nog een andere manier waarop je opvallende visitekaartjes kan maken. Ook van een normaal ontwerp kan je simpel een klein 3D-effect maken. Snijd bijvoorbeeld delen uit je visitekaartje uit voor een doorkijkeffect. Ook heel gaaf is vormen of een grote letter half lossnijden. Vouw het losgesneden deel overeind en klaar is je opvallende visitekaartje.

Ontwerp ook opvallende visitekaartjes met je logo in 3D. Bouw Lonneke’s model na met onze tips of maak je eigen 2D of 3D ontwerp met de online editor op onze visitekaartjespagina!


  1. #Producten & Materialen
  2. #Design

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.