DWD klaslokaal: hoe maak je zelf een QR-code?

Jouw communicatie tiptop in orde? Je eigen superprofessionele briefpapier design je zelf online in 8 stappen

dinsdag 9 juli 2019

Geen ondernemer of bedrijf kan zonder: briefpapier met jouw huisstijl. Of het nou om offertes gaat die je uitbrengt, contracten die ondertekend wilt hebben of facturen die je gaat innen: je relaties nemen je pas echt serieus als je het ze stuurt op je eigen briefpapier. En daarom leren we je in dit blog hoe je simpel zelf briefpapier ontwerpt.

Ieder bedrijf heeft dus briefpapier nodig, maar niet iedereen heeft de beschikking over een professionele vormgever die deze klus voor je klaart. En zie je zelf briefpapier ontwerpen in Photoshop of InDesign niet zitten? Geen nood: met onze online editor kan iedereen zelf briefpapier ontwerpen. We lopen met je mee door de acht eenvoudige stappen waarna je met jouw briefpapier bedrijf na bedrijf aan je bindt!

1. Briefpapier design: kies voor enkel- of dubbelzijdig briefpapier

Briefpapier-online-ontwerpen-1 Kies op de pagina van het briefpapier voor de optie ‘Online ontwerpen’. Je kunt daarna je keuze maken voor enkel- of dubbelzijdig briefpapier. Maak je keuze en klik op ‘Begin met je ontwerp’. In de stap ‘Kies je ontwerp’ bepaal je of je je briefpapierdesign staand of liggend wilt ontwerpen. Staand is wel de standaard, maar als je daar van wilt afwijken kun je natuurlijk voor liggend gaan. Bepaal in de volgende stap de oplage van je briefpapier, check nog even de samenvatting en klik op ‘Open de editor’.

2. Upload en bewerk je afbeeldingen

Briefpapier-online-ontwerpen-2 Hier begint het echte ontwerpen. Je begint door eerst de afbeeldingen te uploaden die je wilt gebruiken, bijvoorbeeld foto’s en je logo. Die afbeeldingen kun je in de editor op je briefpapier slepen. Nou zie je daar een stippellijn. Dat is de beoogde snijlijn van je briefpapier. De ruimte buiten die snijlijn noem je afloop. Zorg dat belangrijke grafische elementen zoals tekst of logo’s niet te dicht op deze snijlijn staan. Gebruik je kleurvlakken die helemaal naar de rand van je briefpapier gaan? Zorg dan dat over de snijlijn vallen, zo voorkom je lelijke witte randen. Al je afbeeldingen kun je nog aanpassen in de editor. Draai ze, positioneer, snij ze bij en meer: net zo lang tot de afbeeldingen naar jouw zin zijn.

3. Kies de achtergrondkleur

Briefpapier-online-ontwerpen-3 Als je iets anders wilt dan standaard wit, kun je nu een achtergrondkleur kiezen voor je briefpapier. Let daarbij wel op dat je voor een kleur kiest waarop je eventuele print van je printer nog steeds zichtbaar is.

4. Plaats vormen

Briefpapier-online-ontwerpen-4 Je kunt wat extra grafische elementen toevoegen in de vorm van bijvoorbeeld cirkels of lijnen. Je kunt de vorm daarvan uitrekken zoals jij dat wilt en je vult de vormen natuurlijk met de kleur van jouw voorkeur.

5. Bekijk het resultaat

Briefpapier-online-ontwerpen-5 Zet de laatste puntjes op de i en je design is klaar. Dus: checken maar! Ziet het er precies uit zoals jij voor ogen had of kan je design nog wat bijgepunt worden? Als alles naar je zin is, sla je jouw ontwerp op en kun je jouw briefpapier richting de pers sturen!

6. Opslaan voor later

Briefpapier-online-ontwerpen-6 Roept het drukke ondernemersleven je en wil je later verder met je ontwerp? Dan kun je tussendoor gewoon klikken op ‘Opslaan’ en ga je door wanneer het jou uitkomt.

7. Direct je briefpapier drukken?

Briefpapier-online-ontwerpen-7 Wil je zo snel mogelijk je offertes, facturen en meer versturen op je eigen briefpapier? Bestellen kan direct: klik op ‘Design afronden’, voeg het briefpapier toe aan je winkelmandje en afrekenen maar. Voor je het weet staat de bezorger voor je deur en ben jij klaar om jouw briefpapier de wereld rond te sturen.

8. #Laatzienwiejebent

Met je zelf ontworpen briefpapier bedrijf na bedrijf bereiken? Je ziet dat het eigenlijk best eenvoudig is. En je kan er nog wat mooiers van maken dan je al gedaan hebt: deel je briefpapier design op social met de hashtag #laatzienwiejebent en je maakt kans op € 100,- drukwerktegoed!

Laatzienwiejebent-blog


  1. #Producten & Materialen
  2. #Design
  3. #Tutorials

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.