ikea-meubels-pimpen-cover-secondary

Je Ikea meubels pimpen met deze interieur hacks!

maandag 15 september 2014

Bij de Zweedse meubelgigant kun je leuk shoppen. Nog leuker: je Ikea meubels pimpen! Maak jouw interieur helemaal eigen met bedrukte stickers.

Niet dat ik iets tegen heb op al die mooie meubelstukken van de grootste woonwinkel ter wereld. Integendeel, ik sjop er zelf regelmatig en doe er graag ideeën op voor de inrichting van ons eigen kantoor. Maar laten we eerlijk zijn: een beetje gewoontjes is het allemaal wel. Daarom deze pro-tip van mij: laat stickers drukken en ga je Ikea meubels pimpen! Daarmee geef je aan je interieur in een mum van tijd een origineel en persoonlijk tintje. Het is echt niet moeilijk en ziet er superprofi uit. Lees je even mee?

ikea-meubels-pimpen-met-stickers Contrasterende kleuren geven een speels effect

Zweedse vriendjes

Iedereen kent ze wel. De Malm, de Expedi, de Lack en natuurlijk de Billy: ze zijn te vinden in bijna ieder hedendaags interieur. Degelijk, smaakvol, vriendelijk geprijsd. Maar niet heel erg persoonlijk. Wist je dat je daar met een klein beetje moeite wat aan kan doen? In dit blog laat ik je zien hoe je met custom vinylstickers en een beetje creativiteit je Zweedse vriendjes in een handomdraai van een leuke, persoonlijke touch vooziet. Voor jezelf, als kado of voor de kleintjes. Cool toch?

Hoe ga je Ikea meubels pimpen?

Als voorbeeld neem ik het beroemde kastje ‘Malm’. In de variant met drie lades heeft dit kastje aan de voorzijde van elke lade een afmeting van 80×20 cm. Een mooi standaardformaat voor het aanbrengen van vinylstickers!

Ga naar de pagina grootformaatstickers op onze site:

ikea-meubels-pimpen-met-stickers-racebaan Leuke racebaan voor de kinderkamer!

Kies nu in ons bestelsysteem voor de volgende opties:

 1. Vink bij ‘Kies de vorm van de sticker’ de optie ‘rechthoekig’ aan;
 2. Klik bij ‘Kies het materiaal’ op de optie polymeer wit;
 3. Kies voor een gewicht van 80 gram;
 4. Kies voor een afwerking met matlaminaat. Zo gaat je sticker langer mee en blijft hij zichtbaar als er licht op valt;
 5. Kies voor een afmeting van 80 x 20 cm (breedte x hoogte)*
 6. Kies je levertijd en voeg je bestelling toe aan je winkelwagen;
 7. Upload je foto of ontwerp in PDF-formaat via onze volautomatisch uploadtool.

*Natuurlijk kun je (in dit voorbeeld) ook kiezen voor een foto van 80x60cm die je zelf met een stanleymes in 3 banen snijdt. Een voorbeeld hiervan zie je op de foto hieronder. Doe je wel voorzichtig?

ikea-meubels-pimpen-met-stickers-foto Pimp je IKEA-kastje met een leuke persoonlijke foto!

Stickers drukken

Heb je je bestanden aangeleverd en je betaling gedaan? Je hebt je sticker binnen enkele dagen in huis en kan gelijk aan de slag met je interieurhack! Hou bij het plakken van je stickers een aantal dingen goed in de gaten:

 1. Zorg dat je ondergrond schoon en vetvrij is. Maak ook de achterkant van de sticker even goed schoon!
 2. Maak de zowel het kastje als de sticker (aan de achterkant) goed nat met een beetje zeepsop en water in een plantenspuit. Zo kun je de sticker nog een beetje positioneren nadat je hem hebt aangebracht.
 3. Nu plak je de sticker stevig vast. Begin in het midden en strijk met de hand, een rakel of een bankpas zoveel mogelijk vocht weg achter de sticker.
 4. Prik eventueel de luchtbelletjes door met een speld en strijk ze vanaf de buitenkant naar het gaatje glad!

Voor mekaar! Schenk jezelf nu maar een kop thee in een geniet van je geniale interieurhack!


 1. #Ikea
 2. #Meubels
 3. #Inspiratie
 4. #Stickers

Lonneke Verwoolde

Werkt als vormgever op de afdeling Marketing & Communicatie bij Drukwerkdeal.nl. Houdt zich vooral bezig met de vormgeving van de mailings, nieuwe producten en de ontwikkeling van interactieve magazines. Gek op mooie illustraties, tekenen, groot film en muziek fan en voorziet graag alle collega's van cupcakes.

Lees meer van Lonneke Verwoolde

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.