Femke Secondary

Gratis online flyer maken in 9 stappen

maandag 5 maart 2018

Verspreid je boodschap sneller dan een lopend vuurtje. Verspreid hem met flyers. Een goed ontworpen flyer met de juiste boodschap is een sprinter. Creëer een vliegende start van je actiemaand, een kudde klanten voor je nieuwe product of een overvolle feestavond. Flyers ontwerpen en drukken lijkt niet altijd even makkelijk. In dit blog geven wij antwoord op de vraag: hoe maak je een flyer?

1. Een online flyer maken begint bij papier

Zoek je veel flyers voor weinig geld? Of extra zwaar papier voor een boodschap die indruk maakt? En geef je die boodschap glans mee of past een matte uitstraling beter bij je huisstijl? Denk goed na over welke opties [LINK: Soorten Tab] het best passen bij de uitstraling van je bedrijf en je boodschap.

Blog poster-1

2. Oriëntatie en formaat kiezen

Staand of liggend? En hoe groot wil je de flyer hebben? Dit bepaal je in stap twee. Tegelijkertijd geef je aan hoe groot je flyer wordt. Nou gaan we er niet vanuit dat je de formaten van A1 tot A8 uit je hoofd kent. Daarom hebben wij alle papierformaten voor je op een rij gezet.

Blog poster-2

3. Upload je afbeeldingen

Wil je een flyer maken om je product of dienst onder de aandacht te brengen? Bedenk dan eerst wat je boodschap is, voordat je je folder ontwerpt. Drukwerkdeal.nl helpt je graag bij het maken van je eigen flyer. We geven je tips hoe je indruk maakt met je flyer en hoe je deze zelf, online ontwerpt met onze ontwerptool.

Blog poster-3

4. Achtergrondkleur kiezen

Net zo cruciaal voor de sfeer als achtergrondmuziek. Heb je al een specifieke kleur in gedachten? Selecteer de kleur en vul je achtergrond met twee muisklikken. Ooit gedacht dat een gratis flyer maken online zo’n peulenschil was?

Blog poster-4

5. Het plaatsen van vormen

Vormen op je flyer zijn als saus voor een gerecht. Het geeft je boodschap extra diepte, kracht en uitstraling. Vormen toevoegen in onze editor is een eitje. Klik op vormen, selecteer de vorm die je wilt hebben en kneed hem naar je eigen smaak.

Blog poster-5

6. Bekijk je voorbeelden

Je koopt geen spijkerbroek zonder te passen, toch? Bekijk de drukvoorbeelden daarom goed. Zo weet je altijd zeker dat het drukwerk scherp is en voorkom je witte randen.

Blog poster-6

7. Sla je flyer op!

Een online flyer maken is leuk, maar doet niemand voor de lol. Vergeet daarom je ontwerp niet op te slaan. Want net als een ontevreden partner: weg is weg. Rechtsonder in je scherm zie je de ‘Opslaan als’-knop. Klik erop, sla je ontwerp op en upload hem later weer wanneer je de bestelling plaatst.

Blog poster-7

8. Een online flyer maken en direct drukken

Zodra je flyer binnen is wil je natuurlijk direct flyeren. Voor de mensen wiens ongeduld om te promoten de overhand neemt, je kan je flyer direct bestellen! Sla hem dan op en stuur hem naar de drukpers.

Blog poster-8

9. #Laatzienwiejebent

Je kan nu een online flyer maken. Je weet uit welk materiaal je kan kiezen, waar je rekening mee moet houden en hoe flyers bestellen werkt. Ga aan de slag met onze editor, post een foto van je drukwerk op social media met de hashtag #laatzienwiejebent, en maak ook nog eens kans op € 100,- drukwerktegoed.

Laatzienwiejebent-blog


  1. #Tutorials
  2. #Gratis
  3. #Producten & Materialen

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.