freebiefriyay-21 secondary

FreebieFriyay: 4 tips voor zomer in je ontwerp

dinsdag 1 juni 2021

Met de zomer in aantocht wordt het tijd voor fleurige en superzonnige designs. Maar wat maakt een ontwerp nou echt zomers? In dit blog neem ik je mee in de typische zomerse designelementen en geef ik je tips om je ontwerp een op-en-top zomerse look & feel te geven.

Fotografie

freebiefriyay-21 foto s De simpelste optie om je ontwerp een zomerse uitstraling te geven is door gebruik te maken van zomerse foto’s. Denk hierbij aan foto’s van een strand, schelpen of palmbomen tegen een strakblauwe lucht. Maar ook foto’s van tropische bloemen of fruit zorgen voor een instant summer vibe. Hierboven zie je twee ontwerpen die slim gebruik hebben gemaakt van zomerse foto’s.

Ontwerpelementen

freebiefriyay-21 ontwerpelementen In plaats van foto’s kun je ook grafische elementen gebruiken om je ontwerp een zomers uiterlijk te geven. Denk hierbij aan typische zomerse iconen zoals ijsjes, zonnetjes en schelpen. Maar ook flamingo’s, tropische bloemen, palmbomen en slippers behoren tot zomerse elementen. Je kunt deze als strakke iconen inzetten, maar gebruik bijvoorbeeld ook eens waterverfeffect voor een net iets andere look. Natuurlijk hoef je niet maar één element te kiezen. Je kunt deze rustig combineren en het zo zomers maken als je zelf wilt.

Kleur

freebiefriyay-21 kleuren Laat de zomer echt van je ontwerp knallen en kies voor zomerse kleuren. Want een ontwerp met ijsjes in zwart-wit is hartstikke leuk, maar het oogt een stuk zomerser met bijvoorbeeld roze en gele tinten. Echt zomerse kleuren zijn natuurlijk geel, oranje, rood en roze. Maar ook blauw-, groen- en aquatinten horen in een zomers ontwerp.

Lettertype

freebiefriyay-21 lettertypes Ook het lettertype doet heel veel voor je ontwerp. Een strak, zakelijk lettertype zal veel minder zomers ogen dan een wat speelser font zal doen. Typische zomerse fonts zijn meestal handgeschreven lettertypes. Deze zijn lekker speels en hebben een vriendelijk en vrolijk uiterlijk. Voorbeelden van zomerse fonts zijn: Sunrise, Better Together en Surfing Capital.

Heel veel plezier met het ontwerpen van een lekker zomers ontwerp. Deel je het eindresultaat met ons?

#laatzienwiejebent Design Challenge


  1. #FreebieFriyay
  2. #Tutorials
  3. #Fotografie
  4. #Design
  5. #Typografie

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.