• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
  • kiyoh score9.1 kiyoh 745 reviews
Klaslokaal secondary

DWDklaslokaal: RGB omzetten naar PMS-kleuren in Illustrator

maandag 19 december 2016

Videotranscriptie Hoi, ik ben Femke. Welkom bij deze DWDklaslokaal.

Het is ons vast allemaal wel eens gebeurd. Je denkt klaar te zijn met een project, staat al klaar om je bestanden te uploaden naar Drukwerkdeal.nl dan zie je het pas: je bent vergeten Pantone-kleuren te gebruiken!

Het kan best irritant zijn om door je hele swatch-bibliotheek te gaan, op zoek naar de best matchende Pantone-kleur. Maar geen nood! In deze DWDklaslokaal leg ik je uit hoe je in 5 simpele stappen je RGB-kleur omzet naar PMS in illustrator.

Eerst selecteer je het object dat je wil omzetten naar PMS. Nu ga je naar 'Venster' en selecteer je 'Kleurengids'. In het venster dat nu verschijnt selecteer je het icoontje linksonder. Scroll naar 'kleurenboeken' en selecteer Pantone + solid coated.

Je ziet dat alle kleuren in het venster nu zijn omgezet naar PMS-kleuren. Klik, terwijl je het object geselecteerd houdt, op de blauwe kleur in dit geval om de basiskleur in te stellen op de huidige kleur. En klik vervolgens op het vlakje daar rechts naast.

Nu is je object omgezet naar een PMS-kleur en is toegevoegd aan je swatches. Om dit te controleren ga je naar 'Venster', 'Kleur' en zie je inderdaad dat dit een Pantone-kleur is.

Wil je nog een andere kleur omzetten? Selecteer dan, terwijl je het color guide venster open hebt het object en doorloop dezelfde stappen. Herhaal deze stappen telkens om je hele bestand naar PMS-kleuren te converteren.

In deze DWDklaslokaal heb ik je laten zijn hoe je RGB-kleuren omzet naar PMS in Illustrator. Bekijk zeker ook eens onze andere filmpjes voor allerlei handige opmaak tips en tricks. En wil je voortaan helemaal op de hoogte blijven? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal. Tot de volgende keer!

Bekijk alle video'sLourens Scholing

Lourens Scholing is content marketeer bij Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Lourens Scholing

Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur
Bekijk openingstijden
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.