secondary dwdklaslokaal pdf-exporteren-indesign

DWDklaslokaal: pdf exporteren vanuit InDesign

maandag 24 januari 2022

Wanneer je jouw pdf aanlevert bij ons, zit je natuurlijk niet op vervelende verrassingen te wachten zodra je het resultaat thuisgestuurd krijgt. Daarom is het belangrijk dat je het juiste profiel selecteert wanneer je jouw ontwerp exporteert vanuit InDesign. In deze aflevering van DWDklaslokaal laat Femke je precies zien hoe je dat doet!

Over profielen

Bij het exporteren van je bestand naar pdf, moet je een profiel kiezen. In zo'n profiel is vastgelegd welke kleuren verschillende apparaten kunnen weergeven.Daarom is het belangrijk dat je bij het exporteren van je pdf hetzelfde profiel gebruikt dat ook door de drukker wordt gebruikt. Want dan weet je zeker dat de kleuren die jij voor ogen hebt, afgedrukt kunnen worden door je drukker. Bij Drukwerkdeal.nl werken al onze printers en persen met het FOGRA39-profiel.

Heb je nog meer vragen over drukwerk en design? Laat het ons weten en we helpen je graag!


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Tutorials
  3. #InDesign

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.