DWDklaslokaal: hoe wordt een spandoek gemaakt?

DWDklaslokaal: hoe wordt een spandoek gemaakt?

woensdag 16 januari 2019

Een spandoek is de simpelste manier om groots op te vallen. Hang hem boven je winkel, straat of aan je bouwhek en niemand loopt het onopgemerkt voorbij. Maar komt zo’n spandoek gewoon uit de printer rollen? En hoe wordt zo’n spandoek netjes afgewerkt? We gaan in onze drukkerij op zoek naar de antwoorden op die vragen.

En zo rollen de spandoeken in alle soorten en maten uit onze fabriek. Heb je toch nog vragen over onze spandoeken of ander drukwerk? Laat een reactie achter in de comments, we helpen je graag!

TRANSCRIPTIE

Femke: Hoi, ik ben Femke en welkom bij het DWDklaslokaal. Een spandoek is de simpelste manier om groots op te vallen. Hang hem boven je winkel, straat of aan je bouwhek en niemand loopt het onopgemerkt voorbij. Maar komt zo'n spandoek gewoon uit de printer rollen? En hoe wordt zo’n spandoek netjes afgewerkt? We gaan in onze drukkerij op zoek naar de antwoorden op al deze vragen en meer!

Nou, ik sta hier in de productie samen met Lex. Lex, leuk dat weer even een kijkje mogen nemen. Wat doe jij hier precies?

Lex: Binnen Drukwerkdeal ben ik verantwoordelijk voor de kwaliteit van onze producten en producties van zowel onze eigen productie als van onze third parties.

Femke: Ok, leuk en als het goed is kun je wat vragen over spandoeken beantwoorden want hoe wordt een spandoek precies geproduceerd?

Lex: Ik ga mijn best doen Femke. We beginnen het uiteindelijk met het printproces. Dat gebeurt op de printer daar achter. Dat is een rol-op-rolsysteem. Daar wordt PVD geprint. Daarna gaat de rol hier op de snijplotter. Daar wordt het spandoek op het formaat wat de klant wenst gesneden en aan het einde komen ze hier op de afwerking waar ze gezoomd, tunnelzoomd en geringd kunnen worden.

Femke: Hoe gebeurt dat precies, met de hand of met de machine?

Lex: Dat gebeurt inderdaad met de machine. Ze worden eerst gesneden naar een formaat en dan worden ze hier op deze machine als het ware omgezoomd door middel van verhitting en worden ze als het waren aan elkaar gelast.

Femke: En ringen, hoe gebeurt dat? Worden die met de hand ingeslagen of gebeurt dat met een machine?

Lex: Dat gebeurt met de machine. Op de print zit al een markering waar de ring moet komen. Een laserlampje laat zien waar die dan komt. En als die op de markering komt, dan kunnen ze op de knop drukken en wordt ie er echt ingestanst.

Femke: Oké, helder verhaal. Bedankt voor je uitleg!

Wil je voortaan onze tips, tricks en kijkjes achter de schermen in je inbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief via deze link. Bedankt voor het kijken en tot de volgende video!


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Tutorials
  3. #Producten & Materialen

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.