secondary dwdklaslokaal drukklare-pdf

DWDklaslokaal: een drukklare pdf maken

donderdag 10 maart 2022

Om jouw ontwerp af te laten drukken, moet je het als pdf aanleveren. Is dat moeilijk? Helemaal niet! Er zijn alleen een paar belangrijke dingen waar je aan moet denken. Femke vertelt je daar alles over in deze aflevering van DWDklaslokaal, zodat jij ook moeiteloos jouw pdf voor perfect drukwerk kan aanleveren!

Waarom een pdf?

Bij een drukker lever je jouw pdf als pdf-bestand aan. Maar waarom niet als jpg, doc, png of één van de honderden andere bestandsformaten? Omdat een pdf eigenlijk een pakketje is met alle informatie die een pers of printer nodig heeft om je ontwerp af te drukken. Pdf is niet voor niets een afkorting van Portable Document Format – een formaat waarin je document makkelijk reist.

In dat pakketje zitten alle lettertypen, afbeeldingen en alle informatie over je kleurinstellingen die nodig zijn om je ontwerp goed af te drukken. Een pdf geeft de drukker ook de flexibiliteit om dat pakketje te openen en aanpassingen te doen die nodig zijn om het bestand goed te laten werken op de persen of printers die hij heeft staan. De aanpassingen die hij doet zijn niet permanent. Je ontwerp wordt niet aangepast en je hoeft je geen zorgen te maken over onverwachte resultaten.


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Tutorials
  3. #Design

Femke Hopma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Hopma

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.