secondary-logo-blog

De ultieme gids voor je logo bedrukken op promotionele items!

maandag 8 mei 2023

Bij het kiezen van relatiegeschenken komt vaak de vraag: hoe krijg ik mijn logo op al die verschillende producten? Geen zorgen, wij zijn hier om je te helpen! In dit blog nemen we je mee door het eenvoudige proces van promotionele producten met je logo bedrukken, voor zowel beginners als ervaren ontwerpers. Laten we beginnen!

1. Online ontwerpen voor beginners: je logo op drukwerk in een handomdraai

Stel je voor: pennen, T-shirts, paraplu's en nog veel meer, allemaal met jouw logo erop. Het klinkt ingewikkeld, maar met onze gebruiksvriendelijke online editor is het een fluitje van een cent.

Stap 1: Kies je product en bedrukking

Blader door ons assortiment promotionele producten en kies het item dat je wil bedrukken. Doorloop de selector en kies de bedrukking. Bij het kiezen van de bedrukking heb je vaak meerdere kleuropties voor je logo.

assortiment-NL

Kies voor full color als je logo uit meer dan drie kleuren bestaat of kleurverlopen bevat. Is je logo eenvoudiger? Dan zijn de PMS-kleuren 1/0, 2/0 of 3/0 perfect voor jou.

Stap 2: Aan de slag met onze online editor

In onze online editor vind je aan de linkerkant het ontwerpgereedschap en aan de rechterkant een voorbeeld van je gekozen product. Bij bedrukking aan meerdere kanten zie je in de vierkanten rechts de andere bedrukbare kanten. Gebruik de ontwerpfuncties "Afbeeldingen", "Tekst" en "Vormen" om je logo en eventuele extra elementen toe te voegen.

editor-stappen

• Afbeeldingen: Upload je logo of afbeelding en sleep deze naar het bedrukbare gebied in het voorbeeld.

• Tekst: Voeg tekst toe, kies een lettertype en pas de grootte aan.

• Vormen: Voeg vormen zoals lijnen en vierkanten toe aan je ontwerp.

Heb je bij het samenstellen gekozen voor bedrukking aan meerdere kanten en wil je hetzelfde ontwerp ook aan de andere kant? Het ontwerp voeg je toe per kant. Maak eerst één kant van je relatiegeschenk helemaal op. Maak gebruik van je standaard sneltoetscombinatie, selecteer de andere laag waarop je het wil plakken en plak je gekopieerde element.

Stap 3: Lever je ontwerp aan

Bekijk het 3D-voorbeeld om er zeker van te zijn dat je logo goed uitkomt. Sla je ontwerp op en deel je link met collega's en bekenden voor feedback.

preview-nederlands

Tevreden? Klik op "Aanleveren" en je ontwerp is na onze controle klaar voor productie.

2. Bedrukken voor gevorderden: logo drukklaar maken in Adobe InDesign of Illustrator

Wil je je logo professioneel opmaken voor je relatiegeschenken? Gebruik Adobe InDesign of Illustrator en volg deze stappen om je logo drukklaar te maken.

Stap 1: Aanleverspecificaties downloaden en je product samenstellen

Download de aanleverspecificaties en werktekeningen voor je gekozen product. Open hiervoor onder de productfoto’s het tabje “Aanleveren” of klik bij het doorlopen van de selector op “Bekijk aanleverspecificaties”. Stel vervolgens je product samen, rekening houdend met het aantal PMS-kleuren in je logo.

Stap 2: Instellingen klaarzetten

Open de werktekening en je logo-bestand. Plaats je logo in de werktekening op de laag "Ontwerp".

werktekening

Volg de aanleverinstructies en pas je logo aan waar nodig, bijvoorbeeld door teksten om te zetten naar lettercontouren en eventuele kleuren aan te passen naar PMS-kleuren.

Stap 3: Drukbestanden opslaan

Zodra je tevreden bent met je ontwerp, sla je het drukbestand op als PDF met de aanbevolen instellingen. Zorg ervoor dat je de juiste kleurprofielen en afvlakkingsopties kiest, zodat je ontwerp er perfect uitziet op het bedrukte product.

Stap 4: Aanleveren bij ons

Lever je drukbestand aan op onze website - een kwestie van uploaden! Volg de stappen om je bestelling af te ronden. Na goedkeuring van je bestand starten we met de productie van je relatiegeschenken!

3. Tips en trucs voor het beste resultaat

• Kies voor contrast: Zorg ervoor dat je logo goed zichtbaar is op je gekozen product. Neem contrasterende kleur voor opvallende bedrukking.

tips-afbeelding-contrast

• Houd het simpel: Een eenvoudig en duidelijk logo werkt het beste op promotionele producten. Ingewikkelde details vervallen in het drukproces. Bij twijfel: bekijk het 3D-voorbeeld.

tips-afbeelding-contrast2

• Test verschillende versies: Probeer verschillende versies van je logo uit om te zien wat het beste werkt op verschillende producten. tips-afbeelding-verschillende-opties

Conclusie

Het bedrukken van je logo op promotionele artikelen hoeft geen ingewikkelde klus te zijn. Of je nu een beginner bent of een ervaren ontwerper, met onze tools voor online ontwerpen en Adobe InDesign of Illustrator wordt het proces eenvoudig en overzichtelijk. Volg de stappen, houd rekening met onze tips en trucs, en je bent klaar om indruk te maken met jouw bedrukte relatiegeschenken!


  1. #Tutorials
  2. #Design
  3. #Producten & Materialen
  4. #InDesign
  5. #Illustrator

Heidi Bakker

is tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl. Overdag onafscheidelijk van haar draadloos toetsenbord, 's avonds van haar vulpen gedoopt in inkt.

Lees meer van Heidi Bakker

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.