Winkelstraat secondary

  Zo val je op in de winkelstraat in december

  zondag 8 oktober 2017

  Winter is coming! En dan worden we weer bedolven onder bergen kerstuitingen. Logisch! Want de omzet rond de feestdagen is van levensbelang voor veel ondernemers. Opvallen in de winkelstraat is daarom minstens zo belangrijk. In dit blog lees je hoe je als ondernemer opvalt in een straat vol vergelijkbare winkeletalages.

  De kerstetalage

  Het winkelpubliek is niet op zoek naar een kerstwinkel, het winkelpubliek wil een kerst beleven. Dit begint bij het eerste wat een consument ziet, je etalage. Met reclameborden, gesneden in de juiste vorm, creëer je met gemak een etalage met diepte. Gooi je er sneeuw, glitters en lichtjes tegenaan dan vormt er zich een heus winter-wonderland. Iets waar een voorbijganger direct voor stopt.

  Tip: plaats ergens in je etalage een #. Je kan hem zelfs koppelen aan een winactie. Voorbijgangers zullen foto’s maken en deze delen op social media, waardoor je winkel herkenbaar wordt en je # bijdraagt aan de populariteit van je winkel tijdens de feestdagen.

  Winkelstraat featured-etalagemateriaal

  Bekijk reclameborden Bekijk etalagemateriaal

  Kerstdecoratie voor op het raam

  De ruit van je etalage supersnel en simpel omtoveren naar de kersttrend van dit jaar? Doe het met stickervinyl! Geen geklieder met witte stiften, spuitbussneeuw of gepriegel met ophangen. Een sticker uit één stuk vinyl, even plakken en klaar is Claus.

  Winkelstraat featured-raamstickers

  Bekijk raamstickers

  Tassen die gaan als een lopend vuurtje

  Vergeet je standaard witte plastic tas en maak er een feest van. Bedenk eens hoe veel mensen er voor de feestdagen in de stad lopen. Extra koopavonden, extra lange openingstijden en extra koopzondagen. Allemaal momenten waarop jouw bijzondere tas, bedrukt met je logo, extra veel aandacht krijgt.

  Winkelstraat featured-tassen

  Bekijk tassen

  Tip: Verkoop je kleding? Laat dan hét outfit zien. Heb je een lingeriewinkel? Maak er iets uitdagends van. Verkoop je items uit liefde voor je stad? Kies dan voor een dommetje. Wat je ook verkoopt, zorg voor herkenbaarheid in alle winkelstraten.

  Maak van je gevel een uitroepteken!

  Spandoeken gespannen boven de straat, een superopvallende gevelbanner aan de muur of je kerstaanbieding levensgroot op een stoepbord. Zorg dat niemand meer om je uitingen heen kan.

  Winkelstraat featured-spandoek (1)

  Bekijk spandoeken

  Tip: Kies je voor enkelzijdig bedrukte uitingen voor aan je gevel? Denk dan goed na over waar het meeste winkelpubliek vandaan komt en vanuit welke hoek zij je gevel zien.

  Winkelstraat featured-gevelbanner

  Bekijk banieren

  Laat zien wie je bent

  feestdagen-2017-detailhandel Is jouw winkel al omgetoverd tot de best verkopende kerststal van het land? Dan willen wij hem zien! Maak foto's van al je kerstige drukwerk in de winkel, post de foto's op social media met de #laatzienwiejebent. En voor dat je het weet ga je er vandoor met een drukwerktegoed van € 100,-.

  Ho, ho, ho!


  1. #Kerst
  2. #Buitenreclame

  Robin Bosch

  Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

  Lees meer van Robin Bosch

  Klantenservice
  Nieuwsbrief
  Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.