secondary typartnershippmc

Nienke van de Prinses Máxima Centrum Foundation: “Het is waanzinnig mooi om te zien hoe partnerships kunnen groeien en tot concrete impact leiden.”

maandag 22 januari 2024

Onze verhalen staan in het teken van de mensen met wie we werken. Normaal gesproken zijn dat succesverhalen van onze klanten, maar vandaag zetten we ons partnership met het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in de schijnwerpers. Dit is een samenwerking die verder gaat dan ons dagelijkse werk: samen zetten we ons in voor kinderen met kanker.

Het Prinses Máxima Centrum heeft één ambitie: ieder kind met kanker genezen, met optimale kwaliteit van leven. Een missie waar Drukwerkdeal.nl volledig achter staat. Niet alleen in woorden, maar ook in daden. Hoe we dat precies vormgeven, daarover vertelt Nienke Beek van de Prinses Máxima Centrum Foundation je hier meer over.

Nienke, vertel eens over je rol en ervaringen bij het centrum.

“Ik ben werkzaam als corporate partnerships manager bij de Foundation van het Prinses Máxima Centrum. De Foundation is de stichting van het Prinses Máxima Centrum en heeft als doel om fondsen en middelen voor de missie van het Maxima te werven. Dit is hard nodig, want nog steeds overlijdt een op de vier kinderen met kanker aan deze ziekte. Mijn rol als corporate partnerships manager betekent in de praktijk dat ik verantwoordelijk ben voor de samenwerking met bedrijven die het Máxima steunen. afb partnershippmc-optie2 Ik hou mij dagelijkse bezig met de strategie en invulling van duurzame partnerships met bedrijven. Een succesvol partnership heeft in mijn beleving heldere kaders, doelstellingen en resultaten voor alle betrokken partijen. Ik vind het waanzinnig om te zien hoe partnerships, met de juiste focus en aandacht vanuit de betrokken partijen, kunnen groeien en ontwikkelen. En succesvol partnership leidt tot concrete impact op verschillende niveaus van de samenwerking.”

Hoe helpt fondsenwerving bij het dagelijks werk van het Máxima?

“De missie van het Máxima is ieder kind met kanker genezen met optimale kwaliteit van leven. De Foundation draagt bij aan alle essentiële extra voorzieningen voor kind en gezin in het Máxima, die niet door de zorgverzekeraar worden vergoed. Ook draagt de Foundation bij aan noodzakelijk onderzoek naar betere behandelingen voor kinderen met kanker. Dit kunnen wij niet zonder steun van buitenaf en daarom zijn wij altijd op zoek naar daadkrachtige partners en donateurs. afb partnershippmc-hond Medewerker van het Máxima met labradoodle Flynn

Afgelopen jaar hebben we bijvoorbeeld een 3D-printer kunnen financieren, die medicijnen maakt in de vorm van kindvriendelijke figuurtjes. Deze zal in het tweede deel van 2024 in gebruik worden genomen. Ook hebben we de bouw van vier clean rooms bijna afgerond. Met deze clean rooms kunnen we zelf celtherapie maken en verder onderzoeken. Een heel ander voorbeeld is labradoodle Flynn. We hebben Flynn kunnen inwerken om stress en angst bij kinderen te verminderen in de wachtruimte voor een MRI-scan. Dit alles hebben wij gerealiseerd dankzij de steun van partners en andere donateurs.”

Wij hebben nu ruim twee jaar een samenwerking met het Máxima. Op welke manieren hebben samenwerkingen als de onze impact op het centrum?

“We zijn trots op de samenwerking met Drukwerkdeal.nl omdat wij hiermee drukwerkmiddelen kunnen produceren voor fondsenwervingsdoeleinden. Deze middelen helpen om awareness te creëren over kinderkanker, nieuwe doelgroepen aan te spreken en donateurs op juiste wijze te informeren. Ook maken we drukwerkmiddelen om kinderen en gezinnen goed te informeren over de werkwijze en aanpak in het Máxima. Hiermee houden wij de kosten op dit gebied laag en kunnen onze middelen maximaal worden ingezet voor andere projecten die bijdragen aan de missie om ieder kind met kanker te genezen, met optimale kwaliteit van leven. Het is fijn om een professionele partner te hebben die met ons meedenkt en snel kan produceren”. afb partnershippmc-drukwerk

Zijn er nog meer manieren waarop ons partnership bijdraagt aan het Máxima?

“Medewerkers van Drukwerkdeal.nl zijn erg betrokken bij de samenwerking. In de productie van drukwerkartikelen, maar ook tijdens onze campagnes. Bijvoorbeeld afgelopen september, tijdens de internationale Maand van kinderkanker, kwamen medewerkers sportief in actie voor het Máxima door zoveel mogelijk rondjes van 5 KM om het kantoorgebouw in Deventer te lopen. Door zichzelf op sportief vlak uit te dagen haalden ze een mooi donatiebedrag op voor het Máxima. Dit soort initiatieven dragen ook bij aan vitaliteit en onderlinge verbinding. Daarnaast geeft Drukwerkdeal.nl ook een jaarlijkse financiële bijdrage ten behoeve van onze projecten. Op deze manier zie je dat een partnership een mooie uitwerking heeft op verschillende niveaus.”

Kunnen onze lezers ook bijdragen aan de missie van het Máxima?

“Absoluut! Er zijn verschillende manieren om een bijdrage te leveren aan de missie van het Máxima. Neem een kijkje op onze website als je een donatie wilt doen als individu of als bedrijf, of kom in actie via het actieplatform van het Máxima. Ook kun je een leuk cadeau of artikel aanschaffen via onze webshop en daarmee tegelijkertijd een bijdrage leveren. Samen maken wij het verschil in het leven van kinderen met kanker.”

Wil je meer weten over hoe jij of je bedrijf kunnen bijdragen aan de missie van het Prinses Máxima Centrum? Het team van de Foundation staat klaar om je vragen te beantwoorden en gaat graag in gesprek met over de samenwerkingsmogelijkheden. Alle kleine en grote donaties helpen. Samen maken wij het verschil in het leven van voor kinderen met kanker. Stuur een mailtje naar foundation@prinsesmaximacentrum.nl.


  1. #Klanten
  2. #Prinses Máxima Centrum
  3. #Producten & Materialen

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.