De eerste curlingbaan van Oost-Nederland rolt uit onze printer: “Heel eerlijk: ik wist niets van curling!”

De eerste curlingbaan van Oost-Nederland rolt uit onze printer: “Heel eerlijk: ik wist niets van curling!”

donderdag 27 mei 2021

Even voorstellen: Henk Reyers. Hij is manager ijsbaan & accommodaties bij Sportbedrijf Deventer. In oktober vorig jaar nam hij contact op met Drukwerkdeal.nl met een wel heel bijzondere vraag: “Kunnen jullie ook een doek bedrukken voor onze nieuwe curlingbaan?” Zo, die hebben we niet op de website staan. Maar die uitdaging gaan we natuurlijk aan! We spraken Henk over dit bijzondere project en waarom hij zijn curlingbaan nét wat slimmer bouwt dan de ervaren Canadezen.

Hoi Henk! Vertel, hoe zijn jullie op het idee gekomen om een curlingbaan aan te leggen?

“Op een dag werden we benaderd door een curlingvereniging die voor twee uur in de week een stuk van de 400-meterbaan wilde afhuren. Dat kan wel, maar dan kom je in de knel met lange-afstandsschaatsers die dan hun ronde niet kunnen maken. Heel eerlijk: ik wist toen niets van curling. Maar ik ben me erin gaan verdiepen en zo ontstond het idee om een speciale curlingbaan aan te leggen. Dat past ook nog eens heel goed bij De Scheg!”

Dan dé vraag: hoe maak je een curlingbaan?

“Over het lijnenpatroon van de baan nevelen we waterdruppels, die dan over elkaar heen bevriezen. Zo krijg je ijs wat niet spekglad is zoals bij kunstschaatsen, maar wat hobbeliger is. Dat is nodig voor de curlingsteen. De lijnen onder het ijs worden in Canada uitgezet door wollen draden te spannen en de cirkels te verven, maar dat was me te veel gedoe. Er moest een makkelijkere manier zijn…”

De eerste curlingbaan van Oost-Nederland rolt uit onze printer: “Heel eerlijk: ik wist niets van curling!”

“Ik ben op zoek gegaan naar andere opties. De logo’s en letters in het ijs, die je bij wedstrijden vaak op de lange-afstandsbaan ziet, zijn gemaakt door een mesh-doek onder het ijs mee te vriezen. Dus ik dacht: dat moet ook kunnen met een spandoek van 50 meter lang met bedrukking van de belijningen voor een officiële curlingbaan. Het doek moest ook gelijk alle lelijke buizen afdekken waar we het koelmiddel door laten stromen.”

Creatief idee! Dusse… het was een soort experiment?

“Ja, eigenlijk wel!” lacht Henk. “Gelukkig is het allemaal goed gegaan. En dit is ook makkelijk als het schaatsseizoen voorbij is: je laat het ijs ontdooien en dat doek kun je weer oprollen en bewaren tot het volgende seizoen. Hij gaat ook echt wel een poos mee.”

Hoe ben je bij Drukwerkdeal.nl terecht gekomen?

“We bestellen wel vaker drukwerk en dat kan allemaal zonder hulp. Maar dit soort dingen staan niet op jullie website, dus ben ik in contact gebracht met accountmanager Tom Freriks van Drukwerkdeal. Toen hebben we heen-en-weer gebeld en gemaild over materialen, tekeningen en afmetingen. De doeken waren nog eerder binnen dan het buizensysteem voor onder de baan!”

De eerste curlingbaan van Oost-Nederland rolt uit onze printer: “Heel eerlijk: ik wist niets van curling!”

Wat ben je allemaal van plan met de curlingbaan?

“Ik heb de droom om van De Scheg de gezelligste ijsbaan maken!” vertelt Henk enthousiast. “Onder andere door een rol spelen bij de grote evenementen in de stad, zoals Deventer Op Stelten. Ook zie ik voor me dat je hier straks lekker met je vrienden, familie of collega’s langskomt voor een curling clinic, lekker een uurtje samen bezig bent en dan afsluit in het horecagedeelte. Of misschien wel dat je meerdere sporten achter elkaar doet, want je kunt hier ook schaatsen en padeltennissen! Ten slotte lijkt het me mooi als we mensen kunnen laten zien wat curling is en de sport wat meer populariteit kunnen geven.”

We spreken ook onze Drukwerkdealer Tom Freriks over dit project. Als key-accountmanager is hij onder andere verantwoordelijk voor ‘Drukwerkdeal op Maat’. Bijzondere aanvragen als deze vind je niet in onze webshop, maar Tom en zijn team zorgen ervoor dat je ook voor maatwerk bij ons terecht kunt.

Tom, hoe ging dat?

“Rond oktober kreeg ik een bericht van Henk met de vraag of wij een mesh-doek konden drukken voor de nieuwe curlingbaan. Dat is het mooie: bedenk iets geks om te bedrukken en we fixen het!” vertelt Tom trots. “Jacqueline Kant, mijn collega van pre-press, heeft een ontwerp opgemaakt op ware grootte waarvan we proeven naar Henk hebben gestuurd. Uiteindelijk hebben we binnen twee weken van een A4-tje met tekeningen een spandoek van 50 x 4,32 meter gemaakt!”

Tom vervolgt: “80% van onze klanten kent ons alleen van de flyers, folders en visitekaartjes en niet van de custom-made projecten. Terwijl dat juist iets is wat we kunnen aanbieden! Met een heel team van accountmanagers en een enorm netwerk aan specialisten kunnen we elk idee tot leven brengen met drukwerk.”

Heb jij ook een drukwerkidee dat je niet op de website terugvindt, zoals de curlingbaan van Henk? Je bent maar één e-mail of telefoontje verwijderd van een Drukwerkdealer die je verder kan helpen!


  1. #Klanten

Online marketeer
Marlijn van Ingen

Online marketeer bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Marlijn van Ingen
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.