Secondary blog-updatevisitekaarten

6 tips: wat moet er op een visitekaartje?

donderdag 11 augustus 2022

Van opkomende powervrouw tot inkoper van een multinational: jij wil dat mensen ook in de toekomst weten wie jij bent, wat je doet en hoe ze je kunnen bereiken. Een visitekaartje is daarbij je onmisbare eerste indruk. Wat zet je op een visitekaartje?

Wat echt op een visitekaartje moet staan is jouw zakelijke superkracht. Dat doe je in het kort en begrijpelijk voor iedereen. Gelukkig heb jij een perfect visitekaartje waar jouw ‘wie–wat–hoe’ op staat. Dat ziet er zo uit:

  • Jouw naam
  • Jouw functie waarvoor je dit visitekaartje maakt
  • De naam van je bedrijf
  • Contactinformatie die past bij jouw bereikbaarheid: of dat nou je telefoonnummer, TikTok-account of faxnummer is.

En dat allemaal in een compact ontwerp!

Bij een visitekaartje maken komt meer bij kijken dan alleen je gegevens vermelden. We nemen je mee in de reis naar de perfecte info voor op je visitekaartje. We beginnen bij jouw persoonlijke informatie aan de hand van onze fictieve gastspreker, Sem Tutter, en wat hij op zijn visitekaartje zet.

1. Op jouw visitekaartje staat wie jij bent

Wat jij op je visitekaartje zet is hoe jij bekend staat bij de ontvanger van dit kaartje. Dat kan natuurlijk gewoon je naam zijn, maar als jij bekend wil staan als ‘De Magische Maker van Meesterlijke Verjaardagstaarten’ houden wij je niet tegen. Je potentiële klant vindt je zo snel terug wanneer de vermelde informatie op jouw kaartje hier ook op aansluit!

1-Taart

Naast je naam kan je denken aan een aanspreekvorm. Wil jij zeker weten dat je goed wordt aangesproken? Vermeld jouw aanspreekvorm zodat e-mails beginnend met de heer Jamie en mevrouw Misha tot het verleden behoren. Sem zet op zijn visitekaartje dhr. Sem Tutter.

Als je een eretitel hebt is dat natuurlijk fantastisch. Bedenk je wel of deze van toepassing is op je visitekaartje. Misschien heb je een mastertitel in de natuurkunde, maar bestel je visitekaartjes voor je rijdende koffiebar. Die titel is dan nog steeds tof, maar niet erg van toepassing voor dit visitekaartje. Dan nu jouw functie!

2. Zet op jouw visitekaartje wat je doet!

Voor jou is het hartstikke helder wat jouw rol is in je bedrijf. Sem Tutter is de beste in motiverende organisatiepraatjes en zet helder neer wat zijn functie is: motiverende gastspreker voor jouw organisatie.

2-speaker

Is jouw functie ook helder? Mijd jargon op jouw visitekaartje zodat mensen ook over drie maanden nog goed weten wat jouw functie ook alweer is. Een titel als Procurement specialist roept veel vraagtekens op – noem jezelf inkoper plus je specialisme. Zo ben jij ook begrijpelijk voor relaties van buiten je branche waar je mee te maken hebt.

Heb je meer dan een baan of twijfel je of je ook je hobby of onderneming wil vermelden? Houd de focus op het bedrijf waarvoor jij je kaartje laat maken. Sem Tutter laat zijn experimentele rapvideo kanaal op YouTube achterwege. Hij is zich bewust van de beperkte ruimte voor zijn zakelijke informatie. Houd het simpel.

3. En natuurlijk hoe jij bereikbaar bent

Jij hebt nu verteld wie jij bent en wat je doet, maar hoe bereiken jouw nieuwe contacten jou? Onze gastspreker Sem Tutter is middenin zijn toespraken telefonisch amper bereikbaar – gelukkig heeft hij een portfoliowebsite en een contactformulier naar zijn e-mail.

3-contactgegevens

Ga voor contactinformatie waarop jij bereikbaar bent. Wanneer je een telefoonnummer noemt, zorg dan dat deze ook goed bereikbaar is. Ben jij vooral onderweg en check je echt altijd je e-mail? Zet dan je zakelijk e-mailadres neer en laat je telefoonnummer achterwege. Je website is natuurlijk ook 24 uur per dag open!

4. Eenvoudig een visitekaartje ontwerpen met voorbeeld visitekaartjes

Nu je weet wat op je visitekaart zet kan je aan de slag met het ontwerp. Tijd om eenvoudig een visitekaartje te ontwerpen met een voorbeeld!

4.1-templates

Maak je voor het eerst een visitekaartje? In onze online editor kun je ook als beginner uit de voeten. En anders kun je aan de slag met onze gratis templates voor visitekaartjes!

4.2-editor

Een visitekaartje ontwerpen doe je makkelijk met het voorbeeld visitekaartje. Ze zijn al bijna compleet: je hoeft ze alleen te voorzien van een geschikt lettertype, een mooie opmaak en passende afbeeldingen.

Heeft jouw bedrijf een huisstijl? Check even met de grafisch ontwerper(s) welke elementen cruciaal zijn.

5. Hoe groot moet het lettertype op een visitekaartje zijn?

Twijfel je nog hoe groot het lettertype voor op je visitekaartje moet zijn? Elk lettertype heeft een hoogteverdeling die bepaalt hoe groot letters op regels staan. Dit noemen we het korps.

5-lettertypegrootte-B

De minimale lettergrootte voor tekst op een visitekaartje is korps 6 en maximaal 10; korps 7 tot en met 10 komen het meest voor. De perfecte grootte op je visitekaartje is ook afhankelijk van de leesbaarheid van het lettertype.

Voor de ultieme leesbaarheid ga je voor een schreefloos lettertype zoals Arial en Helvetica. Schreefloze lettertypes zorgen voor een betere leesbaarheid door het ontbreken van siervolle dwarsstreepjes.

6. Check of alles goed op je visitekaartje staat voor de beste uitstraling!

Jij hebt alles op je visitekaartje gezet wat erop moet. Tijd voor de puntjes op de i: je checkt op tik- en spelfouten. Ook jouw aanlevering loop je na met de online aanlevertool. Je ziet automatisch advies wanneer teksten doorlopen op snijlijnen of een hogere kwaliteit foto gewenst is.

6-puntjes-op-de-I

Als alles helemaal fantastisch is verzend jij het ideale visitekaartje op elk gewenst tijdstip naar de online drukkerij. Gefeliciteerd, jij bent nu net als onze gastspreker een expert op het gebied van visitekaartjes. Ga ook gelijk online aan de slag met je eigen visitekaartjes!


  1. #Design
  2. #Typografie
  3. #Producten & Materialen
  4. #Templates

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.