
Originele kerstkaarten drukken: steel de show met luxe papiersoorten
Je papierkeuze kan een bijzondere of juist functionele rol spelen bij het drukken van je zakelijke kerstkaarten. Het bepaalt de look en feel van je eindproduct. Beleving is een belangrijke factor bij het kiezen van je papier. Wanneer je ontvanger de kerstkaart in handen houdt, kan hij verrast worden door een reliëf, glans of superzachte papiersoort. Afhankelijk van je doel kies je het materiaal. Ga je voor extra soft, metallic, aquarel of kraft? In dit blog vertel ik je meer over de eigenschappen van deze luxe papiersoorten.
Een voorbeeld van een ontwerper die goed nadenkt over het papier waarmee ze werkt is Irma Boom. Ze heeft zelfs een eigen papiersoort ontworpen. De keuze voor je papier is echt een designkeuze: wat wil jij uitstralen met je ontwerp? Denk ook goed na over welke kleuren je op welke papiersoort drukt. Extra soft is bijvoorbeeld een papiersoort die je voornamelijk met zwart moet bedrukken. En aquarel is zeer geschikt voor pasteltinten. Houd hier rekening mee in je ontwerp. Hieronder vertel ik je alles over de eigenschappen van onze luxe papiersoorten, zodat jij de perfecte keuze kunt maken bij het maken van je kerstkaarten.
Luxe papiersoorten voor luxe kerstkaarten
Kraft
- Gramsgewicht: 280 gram
- Bedrukking: full color digitaal
Viltmarkering
- Gramsgewicht: 300 gram
- Bedrukking: full color digitaal
Extra soft rood
- Gramsgewicht: 270 gram
- Bedrukking: full color digitaal
Metallic
- Gramsgewicht: 300 gram
- Bedrukking: full color digitaal
Environment papiersoorten
- Gramsgewicht: 270 gram
- Bedrukking: full color digitaal
Om de beleving écht af te maken, zorg je ervoor dat je envelop matcht bij je luxe kerstkaart. Ga voor metallic, gekleurde of kraft enveloppen. Of misschien past een sneeuwwitte envelop wel heel goed bij je ontwerp.
Heb jij een bijzondere kerstkaart ontworpen? Deel hem in de comments, we zijn benieuwd!
Moniek is copywriter. Ze schrijft de sterren van de hemel, de rook uit het toetsenbord en houdt van cheeseburgers zonder burger.
Lees meer van Moniek van Bussel