secondary blog-fontflipper-update-4000px

Lettertypes zoeken met Font Flipper

donderdag 22 oktober 2020

Niets is zo bepalend voor je design als het font. Lettertypen zoeken kan dus een lange en moeilijke zoektocht zijn. Wanneer je door de letters de fonts niet meer ziet, hebben wij de oplossing voor je gevonden: Font Flipper.

Standaard is je computer uitgerust met een schappelijke hoeveelheid fonts. Times New Roman, Arial en Calibri: wie kent ze niet? De kans dat je tussen die lettertypen het font vindt dat de harten van je doelgroep steelt, is echter klein. Dus daal je af in de krochten van het internet, bekijk je boeken vol oude typografieën en overweeg je zelfs een eigen font te maken. Niet de simpelste exercities en ook niet altijd efficiënt. Want werkt jouw favoriete fontje bijvoorbeeld wel goed in een website of app? Dat vindt Google best belangrijk, dus hebben zij een bibliotheek aangelegd met open source fonts, Google Fonts. Dik negenhonderd lettertypen die je gratis zonder schuldgevoel downloadt. Heel gaaf, maar dan nog: hoe akker je door die honderden fonts?

Simpel sierlijke lettertypes zoeken met Font Flipper

Daar helpt Font Flipper je uit de brand. Font Flipper is een webapp die je als een soort Tinder naar de mooiste fonts uit de Google Fonts-bibliotheek helpt. Het helpt jouw je favoriete lettertype herkennen. En het werkt heel simpel.

364-Font-Flipper-1

Upload de afbeelding of het design waar jij een lettertype bij zoekt. Gewoon slepen en loslaten, that’s it.

364-Font-Flipper-2

Klik op de afbeelding en typ de tekst die je in je afbeelding wilt gebruiken. Met de knoppen rechts kun je de afmetingen van je tekst aanpassen, de uitlijning en het formaat. Ook kun je de kleuren van je letters kiezen en de tekst verslepen naar de juiste positie. Boven je foto vind je nog knoppen om je tekst op verschillende manieren automatisch te positioneren. Klaar? Klik op de pijl rechtsonder om verder te gaan.

364-Font-Flipper-3

Je komt nu in een scherm waar je het type font kunt kiezen. Letters met schreef of zonder, niet-proportionele lettertypes, lettertypes die erg geschikt zijn voor gebruik op schermen of handschriftlettertypes, dat kies je hier. Klik de soorten lettertypes die je wilt uitsluiten. Tijd om te klikken!

Klik op het hartje als je het lettertype dat verschijnt tof vindt, en op het kruisje als je het niks vindt. Na elke klik verschijnt er een nieuw lettertype. Zo kun je alle Google Font-lettertypes op een simpele manier doorspitten.

Aan de slag met je fonts

Genoeg geklikt? Dan kun je aan de slag met je fonts. In het menu zie je achter ‘Liked Fonts’ het aantal lettertypes staan dat je geliket hebt. Klik erop en je krijgt een lijst te zien met jouw fonts. De tekst die je in de je afbeelding gebruikt hebt, krijg je hier te zien, maar je kunt ook kiezen voor andere weergaven. Bijvoorbeeld het alfabet of een tekst die je zelf hier nog aanpast.

364-Font-Flipper-4

Heb je het font van je dromen gevonden? Klik dan op de naam van het font. Je wordt direct naar de juiste pagina binnen Google Fonts gestuurd waar je het lettertype kunt selecteren en downloaden.

Maak je volgende meesterwerk met een speciaal lettertype

Flyer, folder, poster of brochure: allemaal worden ze beter van het perfecte lettertype. Of je nu een speciaal lettertype zoekt voor die unieke klant of een handschrift lettertype voor een persoonlijke uitstraling: sierlijke lettertypes vinden is een eitje met Font Flipper.

Heb je al iets moois gemaakt met de fonts die je met Font Flipper gevonden hebt? Deel het met ons in de comments of de hashtag #laatzienwiejebent. We zijn erg benieuwd naar jouw creaties!


  1. #Lettertypes

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.