secondary milieuvriendelijke-papiersoorten

Milieuvriendelijke papiersoorten voor jouw drukwerk

dinsdag 11 juli 2023

Bij het maken van papier zijn natuurlijk grondstoffen onmisbaar. Niemand is erbij gebaat die bronnen volledig uit te putten: de wereld wordt er niet beter op en wij zouden nog maar weinig te bedrukken hebben. Dus gaan we zo duurzaam mogelijk om met die grondstoffen en hebben we een categorie volledig toegewijd aan milieuvriendelijk papier.

PaperWise

Papier gemaakt van afval? Dat is PaperWise! PaperWise bestaat voor 100% uit landbouwafval, waardoor er geen bomen gekapt worden voor de productie. En het papier doet niet onder voor regulier papier. Het is stevig, lasergeschikt, ongestreken, te bestempelen én te beschrijven. Daarnaast is het ook nog iets dikker dan regulier papier.

Het papier is biologisch afbreekbaar en voedselveilig. PaperWise Naturel heeft een lichtbruine kleur. PaperWise Wit is helderwit. Door de twee verschillende kleuren is er altijd een variant die past bij jouw ontwerp. Je gebruikt PaperWise bijvoorbeeld voor het bedrukken van voedselverpakkingsetiketten of voor stickers op rol. Voor flyers en visitekaartjes werkt het ook uitstekend.

In dit blog vertellen we je meer over het ontstaan en de productie van PaperWise! afb milieuvriendelijke-papiersoorten-1

Bio Top 3

Papier begint meestal met hout. Dat is voor Bio Top 3 niet anders. Voor Biotop worden echter geen verse bomen gebruikt, maar houtresten uit zagerijen. Het papier is op het eerste gezicht nauwelijks te onderscheiden van ‘gewoon’ papier, hoewel het minder wit is dan bijvoorbeeld bankpost wit. Je kunt het gebruiken voor je normale huisstijldrukwerk: druk er je kalenders op of gebruik het als briefpapier.

100% gerecycled papier

Papier dat aan zijn tweede (of derde, of vierde...) leven toe is: dat is ons 100% recycled papier. Bekijk het papier eens goed en je ontdekt dat de vezelstructuur duidelijker is dan in niet gerecycled papier. Ook is het iets minder fel wit en heeft het daardoor een wat warmere uitstraling. 100% recycled papier kan je perfect gebruiken voor onder andere brochures. afb milieuvriendelijke-papiersoorten-2

Houtvrij natuurkarton

De stevige jongen van onze milieuvriendelijkere papieren is houtvrij natuurkarton wit. ‘Houtvrij’ betekent hier dat de lignine uit dit papier verwijderd is. Lignine is een soort hars die papier normaal gesproken laat vergelen. Het hout dat voor dit papier gebruikt wordt, is verkregen uit duurzaam beheerde bossen. Houtvrij natuurkarton is een hartstikke veelzijdig materiaal dat je bijvoorbeeld inzet voor visitekaartjes of folders.

Environment papier

Environment papier is een papiersoort die voor minimaal 30% uit gerecyclede vezels bestaat. Het is licht gespikkeld en heeft daardoor een duurzame uitstraling. Het papier is beschrijfbaar én bestempelbaar, maar niet lasergeschikt. Het papier is te verkrijgen in Environment Wit, Environment Berk en Environment Kraft.

Door de verschillende kleuren kan je het perfect inzetten voor verschillenden middelen. Bijvoorbeeld voor flyers of gepersonaliseerde kaarten.

Wil je deze materialen eens persoonlijk aan de tand voelen, of ben je benieuwd naar wat we nog meer te bieden hebben? Al onze papieren, materialen en afwerkingen vind je in de Monstermap. Bestel hem hier gratis!


  1. #Design
  2. #Duurzaamheid

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk
Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.
www.fsc.orgFSC® C103631
The mark of responsible forestry
Drukwerkdeal.nl is een FSC-gecertificeerd bedrijf met licensiecode C103631 en certificaatcode CU-COC-816048. Alleen producten gelabeld als zodanig zijn FSC-gecertificeerd.