De 5 beste websites voor gratis afbeeldingen

De 5 beste websites voor gratis afbeeldingen

zondag 25 maart 2018

Ontwerpers hebben afbeeldingen nodig. Of je nou websites, flyers of boeken ontwerpt. Een afbeelding is een terugkerend element op bijna elk stukje drukwerk. Het vinden van een goede afbeelding kan écht een irritant proces zijn. Daarnaast moet je moet ook nog op de hoogte zijn van de regels rondom rechten. Om je het leven aangenamer te maken, geven wij je in dit blog de vijf beste websites voor je gratis afbeeldingen en designs.

Om het voor jou makkelijk te maken om de verschillende sites met elkaar te vergelijken, hebben we alle pagina’s dezelfde zoekopdracht gegeven, namelijk: posters. Zo ontdek je het verschil tussen de afbeeldingen per website.

Pixabay.com

gratis-afbeeldingen-pixabay

Meer dan 1,3 miljoen afbeeldingen en video’s, gedeeld door een genereuze community. Zoeken wordt je makkelijk gemaakt doordat je makkelijk filtert op foto’s, illustraties, vectoren of video’s. Als je hier niets vindt dan zoek je: of iets in een bizarre niche, of je bent te kritisch!

Pexels.com

gratis-afbeeldingen-pexels

Ruim 40.000 foto’s, fijn getagged en makkelijk op te zoeken via de zoekbalk. Weet je niet precies wat je zoekt? Check dan de pagina ‘ontdekken’ eens!

Stocksnap.io

gratis-afbeeldingen-stocksnap

Stocksnap bestaat voor jouw gemak. Hier snappen ze namelijk hoe frustrerend het is om door ellenlange pagina’s met onbruikbare afbeeldingen te scrollen. Daarom geven ze je een heldere zoekstructuur met hoge kwaliteit foto’s.

Unsplash.com

gratis-afbeeldingen-unsplash

Unsplash.com is een website met een grote bibliotheek aan mooie fotografie. Ben je echt op zoek naar een mooie foto van iets of iemand? De kans dat er een foto tussen zit die je nodig hebt is groot!

PNGtree.com

gratis-afbeeldingen-pngtree

Heb jij ook zo'n hekel aan het vrijstaand maken van je afbeeldingen? Check dan PNGtree eens: een enorme databank vol vrijstaande afbeeldingen en designs met transparanties erin.

#Laatzienwiejebent

Heb jij een van deze sites gebruikt voor je ontwerpen? Deel het resultaat met ons! Wij zijn gek op jullie creatieve werk en je kan er ook nog eens mee winnen. Post een foto van je drukwerk op social media en gebruik #laatzienwiejebent of tag ons in je bericht. Eens per maand nomineren we een paar designs voor de designchallenge en stemt het publiek wie een hoodie met eigen design wint!

#laatzienwiejebent Design Challenge


  1. #Design
  2. #Fotografie

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.