Bestel op tijd: bekijk onze levertijdenpagina voor meer informatie over bezorging rond de feestdagen

featured featured (1)

De stad is je gebakje: 9 voorbeelden van city dressing waar je mond van open valt

zondag 28 april 2019

Stel: je organiseert een gigantisch event. Hoe krijg jij de tent dan het snelst tot de nok toe vol? Hoe vertel je de hele stad wat jij gepland hebt? Door letterlijk van de daken te schreeuwen wat er te beleven valt. Betrek de stad bij je promotie! City dressing is de aankleding rond je event of activiteit. Buitenreclame die de stad alvast lekker in de sfeer brengt. Om je wat bekender te maken met dit fenomeen hebben we een paar hele creatieve en bovenal knetteropvallende voorbeelden voor je verzameld.

1. Amsterdam Light Festival

AmsterdamnLightFestival 10 Meer dan 240 kunstwerken op zeven tentoonstellingen en vijf miljoen bezoekers. Dat toont wel aan hoe tof men lichtjes in de stad vindt. Moet je nagaan wat het doet als je dit inzet als city dressing rond je evenement of campagne!

2. Raamstickers van hier tot Tokyo

city-dressing-gevelbestickering Van hier tot Tokyo, maar dan de hoogte in! Raamstickers op een hoog pand zijn perfect om iedereen al van ver te laten weten dat jouw evenement er aankomt.

3. Wrap iets

christo wrap Is het niet raar dat iets extra opvalt als je het opzichtig verbergt? Die vlieger gaat in dit geval wél op. Leef je uit met vlaggendoek en pak je pand in. Zeker weten dat je boodschap bij de hele stad in het oog springt.

4. Foodhall Rotterdam

Foodhall-Rotterdam Heb jij al eens lopen smikkelen in één van de mooiste foodhallen die ons land rijk is? Dan is het je vast al opgevallen: de aankleding van het plafond is een fantastisch schouwspel. Stel je eens voor dat jouw evenement er zo fantastisch bijhangt! Volle zalen gegarandeerd.

5. Lang leve mondriaan

Mondriaan2 In 2017 vierde Nederland 100 jaar Mondriaan. Het stadhuis van Den Haag werd supervet in stijl gebracht. Lekker opvallend. Zo kon de jubileumviering je maar moeilijk ontgaan!

Mondriaan Wil jij een event promoten met levendige kleuren? Maar wil je niet direct een heel gebouw inpakken? Kleed dan een straat aan met makelaarsborden! Subtiel opvallend en lekker makkelijk te realiseren.

6. Stadsarchief Breda

Stads-archief-breda Een van de meest logische keuzes voor city marketing is het benutten van elektriciteitskastjes. Ze zitten vaak ondergekladderd met obscure teksten en ze staan écht overal in de stad. Beplak ze, wrap ze, of pak ze in met PVC en laat de hele stad weten van je event.

7. Stationsatletiek

Station-Atletiek Klaar voor de start? Af! Op een beetje station zien duizenden mensen je boodschap. Maar die blijft natuurlijk helemaal lekker plakken als hij in sync is met de functie van de openbare ruimte. Zie het maar eens voor je: iemand die in volle sprint de trap af komt om zijn metro te halen.

8. Edje Davids

Nationale-Nederlanden ek Heb jij nog wat wolkenkrabbers in de randstad beschikbaar voor jouw promotie? Dan hebben wij nog wel wat raamstickers! Een ding is zeker: een levensgrote Edgar scoort altijd!

9. Aju Paraplu!

Paraplu-city-dressing Deze heb je misschien zelf wel eens gezien. De paraplu's die er in de zomer voor zorgen dat iedereen droog blijft tijdens een regenbui. Superopvallend en enorm effectief, want: iedereen vindt dit gezellig toch?

Er komt een heleboel kijken bij het organiseren van een evenement. En op de dag zelf kan het aardig hectisch worden. Een draaiboek geeft je op dat moment weer overzicht. Bekijk hier hoe je in 11 stappen een donders mooi draaiboek maakt.


  1. #Design
  2. #Events

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.