Vijf voorbeelden van megacreatieve kerstkaarten voor bedrijven + de gouden tip van ontwerpster Alice

Robin Bosch plaatste dit bericht in Design/klanten

Kerstkaarten zijn nogsteeds een ijzersterk middel voor de communicatie van je bedrijf. Maar, dan moet je kerstkaart wel opvallen. Eerlijk is eerlijk, de meeste kerstkaarten kennen we nou wel. Met een originele kerstkaart bedrijf je de perfecte communicatie rondom de feestdagen. Wil jij toffe kaarten versturen maar heb je nog wat inspiratie nodig? In dit artikel geven wij je vijf voorbeelden van megacreatieve en originele kerstkaarten voor bedrijven.

Lachen om je kerstkaart

Spreek je zakelijke relaties of je lieve vrienden en familie aan met humor en maak er grappige feestdagen van. Verstuur je een kerstkaart met bedrijfslogo? Houd in je humor dan rekening met je doelgroep. Bestaat jouw doelgroep bijvoorbeeld uit designers? Zet je kantoortaal dan voor deze ene keer om in kersttaal.

Kerstkaarten-bedrijven-lorem

Originele kerstkaarten

Originele kerstkaarten zijn kerstkaarten die je nog nooit eerder hebt gezien. Begin dus met omdenken! Wat heb jij nog nooit gezien? Of van welke kerstkaart word jij warm? Kerst is een lichtfeest. Lampjes in je boom, warmte in hart en de ene straat is feller verlicht dan de ander. Waarom dan je kerstkaart niet?

Kerstkaarten-licht

Een kaart die eruit springt

Opvallen met een kerstkaart is niet heel makkelijk. Er worden duizende kaarten verstuurd rond de feestdagen en veel van deze kaarten lijken op elkaar. Maar, heb jij wel eens een kerstkaart gezien die terugpraat? Precies! Maak je kerstkaart interactief met een QR-code. Zo breng jij je kerstboodschap écht tot leven.

Kerstkaarten-qr

Spannende kleuren en speelse vormen

Kerstkaart met bedrijfslogo? Verras met een spannend en speels ontwerp. Niets is wat het lijkt. Wie zegt dat een kerstboom altijd uit naalden bestaat? Of dat een kerstboom altijd groen is? Doe eens gek en speel met vormen en kleuren. Gebruik je bedrijfskleuren maar laat ze lekker knallen. Zet ze wat feller aan, maak ze spot-uv of maak een kerstboom van ronde vormen. Zo creëer je een kerstkaart met bedrijfslogo waar je je relaties écht blij mee maakt.

Kerstkaarten-huisstijl

De gouden tip van Alice, winnaar van de kerstkaartontwerpwedstrijd 2017

Ieder jaar geven wij een Wacom weg aan de designer die de vetste, creatiefste, of origineelste kerstkaarten ontwerpt. In 2017 sleepte fotograaf en kunstenaar Alice van Kempen de prijs in de wacht met een fantastische kerstkaart. Wij vroegen haar naar de gouden tip voor een originele kerstkaart voor bedrijven.

Alice, wat maak je fantastisch werk! Vertel eens iets over jezelf, wie ben je? Waar kom je vandaan? En hoe kan je zo goed foto’s maken?

Allereerst hartelijk dank voor het compliment. Wie ben ik? Mijn naam is Alice van Kempen, woonachtig in het mooie Rockanje. Sinds ik mij kan herinneren loop ik al met een fotocamera rond. Mijn vader was, en is nog steeds, een enthousiaste amateurfotograaf. Van hem kreeg ik de liefde voor fotografie mee. Daarnaast ben ik een enorme dierenliefhebber. Deze twee dingen heb ikt kunnen combineren in mijn beroep als fotograaf/kunstenaar.

365-foto-featured3

De winnende foto van Claire the Bull Terriër, wat gebeurt er op die foto?

Sinds een jaar of vijf ben ik met mijn werk een andere weg ingeslagen en fotografeer ik samen met Claire, mijn Bull Terrier, verlaten gebouwen en objecten. Claire is mijn model. Het bezoeken van verlaten plaatsen heet Urbex (afkorting van Urban Exploring), toen ik dit idee bedacht heb ik het Furbex genoemd; Urbex met een furry twist.

353-WinnaarLZWJB (1)

Heb je tips voor mensen die dit jaar met de winst aan de haal willen?

Wees origineel (dat is dit antwoord dus niet ;p), een kerstkaart moet eruit springen, opvallen. Dat kan door een spannende kleuren combinatie, een heel pakkende tekst, humoristische kaarten doen het altijd goed. Als je die drie dingen combineert moet het helemaal goedkomen. Hierbij wil ik alle deelnemers alvast veel succes wensen, ben heel benieuwd naar de inzendingen van dit jaar.

Bezoek de site, Facebook & Instagram van Alice (en Claire)

#Laatzienwiejebent

Dankzij het verhaal van Alice denk jij nu hopelijk ver buiten de box. Heb je toch nog inspiratie nodig? Kijk dan ook eens hoe je kan spelen met het materiaal van je kaart of de kerstwens die je stuurt. Ben jij al aan het ontwerpen geslagen? Stuur je design in zodra die klaar is! Post hem op social media met #laatzienwiejebent. En wie weet win jij de Wacom en staat jouw verhaal volgend jaar hier!