Mondkapjes met NEN-keurmerk voor publiek gebruik

  Als eerste getest

  Mondkapjes vinden met de zekerheid van onafhankelijk geteste bescherming is nu simpeler dan ooit. Want Drukwerkdeal.nl is de eerste aanbieder van Nederland van bedrukte mondkapjes met het NEN-keurmerk. Zoek je de veiligste bedrukte mondkapjes voor publiek gebruik die ook nog eens in Nederland geproduceerd zijn? Gefeliciteerd: je bent aan het juiste adres.

  • Mondkapjes verdienen het NEN-keurmerk alleen als ze aan een aantal voorwaarden voldoen. Die voorwaarden zijn:
  • Het mondkapje voelt prettig aan en veroorzaakt geen irritatie.
  • Je kunt goed ademen door het mondkapje.
  • Het mondkapje houdt minstens 70% van de 3 μm (micrometer) of grotere deeltjes tegen. Dit noem je de filtratie-efficiëntie. Sommige aanbieders communiceren ook een percentage aan gefilterde lucht. Verwar dat niet met de filtratie-efficiëntie. De hoeveelheid gefilterde lucht zegt niets over de filtratie-efficiëntie.
  • Het mondkapje heeft geen ventiel of andere opening waardoor ongefilterde lucht kan ontsnappen.
  • In het mondkapje mogen geen stoffen verwerkt zijn die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid.

  Onze made in Holland mondkapjes zijn in het AMIBM laboratorium getest en voldoen ruim aan die voorwaarden  De simpelste keuze voor de veiligste mondkapjes is snel gemaakt.

  Modellen mondkapjes

  Speciale orders geen probleem: mondkapjes op maat

  Tussen ons brede aanbod aan bedrukte mondkapjes zit voor elk wat wils. Maar wil je toch iets anders? Geen probleem. Op aanvraag kunnen we bijvoorbeeld mondkapjes leveren met een filtratie-efficiëntie van 98%. Voor tenders, aanbestedingen en andere grote orders kun je ook bij ons salesteam terecht.

  Vraag een offerte aan

  Bedrukte mondkapjes met NEN-keurmerk

  Mondkapjes vind je op iedere straathoek en elke website. Maar hoe weet je nou zeker dat het mondkapje dat je koopt ook veilig is? Doordat je mondkapje voldoet het NEN-keurmerk heeft. Drukwerkdeal.nl is momenteel de enige aanbieder in Nederland met bedrukte mondkapjes met het nieuwe NEN-keurmerk.

  Waar moeten NEN-mondkapjes aan voldoen?

  Mondkapjes van Drukwerkdeal.nl zijn niet alleen mooi bedrukt en voldoende om aan de mondkapjesplicht te voldoen. Ze zijn ook uitgebreid getest op draagcomfort, ademweerstand en veiligheid volgens NEN. NEN is een onafhankelijk normalisatie-instituut dat normen ontwikkelt voor producten, diensten en werkwijzen.

  Om het NEN-keurmerk te verdienen, moeten mondkapjes aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze goed aansluiten zodat in- en uitgeademde lucht door het materiaal gaat. Het mondkapje moet prettig aanvoelen en niet irriteren. De ademweerstand mag niet te hoog zijn. Het mag geen ventiel of iets dergelijks hebben waardoor ongefilterde lucht kan ontsnappen. Er mogen geen stoffen in verwerkt zijn die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. En misschien wel het belangrijkste: het mondkapje moet minimaal 70% van de 3 μm (micrometer) of grotere geïnfecteerde deeltjes tegenhouden. Dat noem je de filtratie-efficiëntie.

  Wat is de filtratie-efficiëntie van mondkapjes met het NEN-keurmerk?

  De verspreiding van besmette deeltjes voorkomen is het belangrijkste doel van mondkapjes voor publiek gebruik. De filtratie-efficiëntie is daar onder andere belangrijk voor. Die moet minimaal 70% zijn om te voldoen aan het NEN-keurmerk. Onze mondkapjes voldoen daar al eenvoudig aan: ze bieden een geteste filtratie-efficiëntie van 91%. En we kunnen nog verder gaan voor je. Op aanvraag kunnen we mondkapjes leveren met een filtratie-efficiëntie van wel 98%. Dat is net zo hoog als de vereiste minimale filtratie-efficiëntie van type IIR chirurgische mondneusmaskers!

  Mondkapjes bestellen

  Ondanks die nieuwe geteste kwaliteit en veiligheid, is er aan het bestelgemak niets veranderd. Selecteer een mondkapje naar keuze, kies je oplage en lever een mooi ontwerp aan. Met onze expresslevering laat je al binnen vijf werkdagen verantwoord zien wie je bent!


  Klantenservice
  Nieuwsbrief
  Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.