Actievoorwaarden

Bestel tussen 23 oktober en 31 december 2019 eco kerstkaarten of ansichtkaarten en kies daarbij voor één van onze drie nieuwe environment papiersoorten. Voor elke bestelling van kaarten op dit nieuwe eco-papier planten wij één boom in Nederland én één boom in een tropisch bos in Oeganda. Wij werken hiervoor samen met de stichting Trees for All.

Veelgestelde vragen

Wat is Trees for All?

Trees for All investeert in een groene en gezonde aarde door wereldwijd bos te planten en te herstellen. Bedrijven en particulieren kunnen via de projecten van Trees for All hun CO2 compenseren en bomen planten. Op deze manier zet de stichting zich in voor een gezonder klimaat, herstel van natuur en biodiversiteit en minder armoede in de wereld.

Waarom werkt Drukwerkdeal.nl samen met Trees for All?

Trees for All plant wereldwijd bomen en levert op die manier een positieve bijdrage aan het klimaat. Jaarlijks plant de stichting tientallen hectaren aan bos. Niet alleen in Nederland, maar ook in Oeganda en Costa Rica. Trees for All beschermt bestaande bossen, draagt bij aan de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden en zet zich in voor een groene, gezonde aarde. Eén van de uitgangspunten van Trees for All is dat het aan te planten bos minimaal 30 jaar wordt beheerd. Bovendien voldoet Trees for All aan de strenge eisen van het CBF-keurmerk.

Meer antwoorden op veelgestelde vragen vind je op de website van Trees for All.

Als ik meerdere bestellingen plaats, worden er dan ook meerdere bomen geplant?

Ja, voor elke bestelling met ansichtkaarten of kerstkaarten waar gekozen is voor een van onze environment papiersoorten, planten wij twee bomen via Trees for All.

Waar en wanneer worden de bomen geplant?

Zowel in Nederland als Oeganda worden de daadwerkelijke plantlocaties en het tijdstip van aanplant bepaald door Trees for All. Trees for All garandeert de aanplant van bomen binnen een jaar na ontvangst van de donatie van Drukwerkdeal.nl. Voor het aanplanten van bomen is de stichting afhankelijk van het plantseizoen in het betreffende land. In Nederland wordt er geplant tussen november en maart. In de tropen vlak voor het regenseizoen.

Is de eco-kerstkaart ook in offset beschikbaar?

Nee, deze papiersoort is alleen beschikbaar bij digitaal drukwerk.

Hebben jullie ook duurzame enveloppen?

Al onze gekleurde enveloppen zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd papier, en kun je hier bestellen.

Wat betekenen de verschillende keurmerken?

FSC® keurmerk
De Forest Stewardship Council (FSC®) is een internationale organisatie die zich inzet voor behoud en verantwoord bosbeheer wereldwijd. FSC® spreekt van verantwoord bosbeheer wanneer op evenwichtige wijze rekening wordt gehouden met de ecologische, sociale en economische aspecten die bij bosbeheer horen.

FSC®-producten mogen alleen verkocht worden door bedrijven die kunnen garanderen dat het FSC®-gecertificeerde papier dat ze aanbieden in alle stappen van het productieproces is gescheiden van niet-gecertificeerd papier. Lees meer over de FSC® certificering van Drukwerkdeal.nl.

Greenseal
Green Seal-certificering is een duurzaamheidscertificering die garandeert dat een product of dienst voldoet aan strenge prestatie-, gezondheids- en milieucriteria. Meer info.

Green-e
Het Green-e keurmerk geeft aan dat het product is geproduceerd met 100% duurzame energie. Meer info.

Hulp nodig? Jouw team staat voor je klaar.

Klantenservice