Wat betekenen de meldingen in het aanleverprogramma?

Wanneer je jouw bestand uploadt in ons aanleversysteem, controleert dit systeem automatisch op een aantal punten. Wanneer je bestand niet helemaal goed gepositioneerd is, of als er iets anders niet klopt in je bestand, krijg je daar een melding van. Maar wat betekenen deze meldingen?

Wanneer je het bestand uploadt in ons aanleversysteem, controleert dit systeem automatisch op een aantal punten. Wanner het bestand niet helemaal goed gepositioneerd wordt, of er klopt iets niet in het bestand, dan krijg je daar een melding van. Maar wat betekenen deze meldingen?

  • Je ontwerp is leeg op pagina 1,2: Dit betekent bijvoorbeeld dat je een dubbelzijdig product hebt besteld maar een enkelzijdig bestand hebt aangeleverd. Één of meerdere zijdes zijn dus nog leeg.
  • Het afloopgebied is niet helemaal gevuld: Aan een van de zijdes loopt je document niet in de snijmarge, hierdoor kunnen witte randen ontstaan.
  • De kleuren worden omgezet naar CMYK: Je hebt een ander type kleuren aangeleverd, meestal PMS kleuren. Door de automatische omzetting kan dit een kleurverschil opleveren.
  • Je afbeelding heeft een lage resolutie: Als je deze melding ziet, raden wij aan het bestand nog eens te bekijken. Als je het nu doorvoert, heb je kans dat je drukwerk onscherp gedrukt wordt.

Met alle punten kun je zelf kiezen of je hiermee akkoord gaat en het tóch wil laten drukken. Ben je niet akkoord? Pas dan het betand aan.

Twijfel je of je bestand goed is? Je kan het dan ook via de alternatieve wijze uploaden. Dit doe je met de link aan de linkerzijde Kom je er niet uit met onze aanlevertool? Vervolgens klik je op Alternatief aanleveren. Onze collega’s van bestandscontrole kijken er dan nog naar.


Gerelateerde artikelen

Klantenservice
Telefonisch bereikbaar tot 18:30 uur, vrijdags tot 17:30 uurBekijk openingstijden
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.