Transferdruk

Van promoshirts, sportbroeken en overalls tot petten, handdoeken en sjaals; bij het bedrukken van textiel kom je waarschijnlijk al snel de term ‘transferdruk’ tegen. Deze druktechniek is bij uitstek geschikt om textiel te voorzien van een mooie bedrukking. Maar wat is transferdruk nu precies? Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten transferdruk zijn. Bij Drukwerkdeal.nl heb je de keuze uit digitale transfer en zeefdruk transfer. We zetten de belangrijkste verschillen voor je op een rij.

druktechnieken-transferdruk

Wat is een transferpers?

Zoals de term ‘transfer’ al doet vermoeden, is transferdruk een vorm van indirecte druk. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een transferpers. De opdruk wordt door middel van een transfer – dit kan bijvoorbeeld folie of papier zijn – op het product aangebracht. Een transferdruk machine maakt vervolgens gebruik van druk en hitte om ervoor te zorgen dat de inkt aan het product hecht.

Of je nu kiest voor digitale transfer of zeefdruk transfer, transferdruk is met name geschikt voor flexibele materialen als textiel. Een belangrijke reden daarvoor is dat het zich leent voor bedrukkingen in verschillende kleuren én dat op elke gewenste plek. Dat maakt het ontwerpen van eigen kleding een koud kunstje bij Drukwerkdeal.nl. De bedrukking? Dat verzorgen we voor je in onze eigen textieldrukkerij.

Transferdruk op textiel

Kies je voor transferdruk op textiel? Dan heb je bij Drukwerkdeal.nl de keuze uit digitale transfer en zeefdruk transfer. Bij digitale transfer wordt een sticker onder hoge temperatuur op de stof geperst. Zeefdruk transfer is een combinatie van zeefdruk en digitale transfer. Waar bij ‘gewone’ zeefdruk een zeefdruk wordt gebruikt, maken we bij zeefdruk transfer gebruik van een folie om de transferdruk op textiel aan te brengen. Zeefdruk transfer is mogelijk tot 4 PMS-kleuren. Daarnaast heb je deze vorm van transferdruk de optie om vrijstaande letters of andere losse elementen in je ontwerp op te nemen. Naast transferdruk, is het ook mogelijk om kleding te voorzien van digitale druk, zeefdruk of een borduring.

Digitale transferdruk

Eerder noemden we al kort digitale transferdruk. Deze druktechniek is vergelijkbaar met digitale druk, maar met één groot en belangrijk verschil. Bij digitale druk wordt de opdruk op het shirt geprint, maar bij digitale transfer wordt een sticker gebruikt. In tegenstelling tot bij zeefdruk transfer, is het bij digitale transferdruk wél mogelijk om een ontwerp in full color (CMYK) aan te leveren. Dit geeft je nét wat meer ruimte voor creatief kleurgebruik. Een nadeel van digitale transfer is echter dat het ontwerp uit één deel moet bestaan. Vrijstaande letters of losse grafische elementen zijn niet mogelijk bij een digitale transfer, maar moeten met elkaar verbonden zijn door bijvoorbeeld een achtergrond. Wil je jouw kleding liever bedrukken met losse letters? Kies dan voor zeefdruk transfer.

Tip! Lees meer over de andere druktechnieken die we bij Drukwerkdeal.nl aanbieden.


Gerelateerde artikelen
Terug naar Druktechnieken

Klantenservice
Wil je niets missen?
Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief en ontvang de laatste trends, inspiratie en de beste aanbiedingen.