340-secondary

Zo deel je visitekaartjes uit en word je een echte netwerker

zondag 13 mei 2018

Een visitekaartje is net zo belangrijk als een eerste indruk, dus doe het goed. Je hebt het formaat bepaald, een ontwerp vastgesteld en je visitekaartjes besteld. Het internet staat boordevol ontwerptips, maar nadat je de visitekaartjes binnen hebt begint het pas echt. Als je ze niet uitdeelt kom je nergens. Hoe kun je je visitekaartjes het beste uitdelen? Wat zijn de meest effectieve manieren van netwerken? In dit blog geven wij je tips.

Ontvangen is belangrijker dan uitdelen

Visitekaartjes zijn er om uit te delen. Je kunt ze willekeurig uitdelen, maar je kunt er ook wat meer moeite in stoppen zodat je potentiële klant een echte klant wordt. Het doel moet niet het uitdelen zijn, maar het ontvangen. Wist je dat een leuk gesprek hebben het allerbelangrijkste is voor een goede indruk? Neem onderstaande tips mee, en voor je het weet heb je er een hele rij nieuwe klanten bij. 340-featured3

Less isn't more

Zorg er ten eerste voor dat je altijd (genoeg) visitekaartjes bij je hebt. Je weet nooit wanneer je iemand tegenkomt die geïnteresseerd is in jouw bedrijf. Een gemiste kans als je niks hebt om weg te geven. Mond-tot-mondreclame is super effectief. Het is slim om twee visitekaartjes weg te geven, zodat je gesprekspartner je bij anderen kan aanbevelen als hij enthousiast is. 340-featured2

Berg ze op

Het is belangrijk dat je visitekaartjes er altijd netjes uitzien. Afgeraffelde randjes of kapotte hoekjes zijn niet oké. Als je de kaartjes altijd bij je draagt heb je kans dat ze beschadigen. Berg je kaartjes op in een visitekaartjeshouder om ze mooi te houden.

Succesvol netwerken

Je kunt je visitekaartje zomaar in iemands handen drukken, maar je kunt ook een gesprek aangaan. Dat laatste is veel effectiever. Bereid een korte presentatie voor waarin je vertelt wie je bent en wat je doet. Uit onderzoek is gebleken dat een leuk gesprek belangrijker is dan vertellen wat je kunt. Praat dus niet alleen over jezelf, maar toon ook interesse in je gesprekspartner. Wat kunnen jullie voor elkaar betekenen? Een fijn gesprek zorgt voor een positieve associatie met jouw merk of bedrijf. Speciale netwerkborrels zijn handig, maar een netwerk opbouwen kan ook prima tijdens verjaardagen of borrels.

Follow-up!

Zorg voor een follow-up. Voeg potentiële klanten en interessante mensen na afloop toe op LinkedIn. Mochten ze je visitekaartje kwijt zijn geraakt of jou er geen gegeven hebben, dan kun je altijd contact met elkaar opnemen.

#Laatzienwiejebent

Heb jij visitekaartjes ontworpen die iedereen moet zien? Deel het met ons! Plaats een foto van je ontwerp op social media met #laatzienwiejebent. Maak je ook nog eens kans op € 100,- drukwerktegoed!Moniek van Bussel

Moniek is copywriter. Ze schrijft de sterren van de hemel, de rook uit het toetsenbord en houdt van cheeseburgers zonder burger.

Lees meer van Moniek van Bussel

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.