• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe
VIDEO: tekstkaders gebruiken in InDesign

VIDEO: tekstkaders gebruiken in InDesign

Femke Bosmaplaatste dit bericht inTutorialsThursday, September 18, 2014

Videotranscriptie

Hoi, ik ben Femke en ik laat je zien hoe je in Indesign twee tekstkaders met elkaar verbind.

Dit is handig als je bijvoorbeeld te veel tekst hebt om in een kader te plaatsen. Bijvoorbeeld bij folders is dit veel voorkomend, doordat je je tekst door een afbeelding wilt laten onderbreken.

Ik laat je nu zien hoe je dat doet. Ik heb hier een Indesign document met een afbeelding en een tekstvak. Hier plaats ik wat tekst in. Zoals je ziet, is het teveel tekst om in dit kader te passen.

Nu maak ik met de teksttool in de toolbar een nieuw tekstkader onder de afbeelding en selecteer ik nu de selectietool, het zwarte pijltje. Daarmee selecteer ik het rooie icoontje, wat rechts onder het eerste tekstvak te zien is. Daar klik ik op en dan zie je dat de tekst in je muis hangt.

Hiermee klik ik op het tweede tekst vak en dan zie je dat de tekst hier mooi in doorloopt. Mocht je nog vragen hebben, bel gerust.


  1. #Teksteffecten
  2. #InDesign
  3. #DWDklaslokaal
Femke Bosma

Femke is vormgever bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van ontwerpen voor de editor. Ze wordt de 'geek' van de afdeling genoemd, verzamelt Pantone-producten en is gek op goede muziek en films.

Lees meer van Femke Bosma