VIDEO: product review flyers bestellen

VIDEO: product review flyers bestellen

donderdag 7 december 2017

VIDEOTRANSCRIPTIE:

De goedkoopste manier om de meeste mensen te bereiken? Dat doe je nog steeds met onze flyers. Maar hoe weet je nou welke flyer bij jouw doel past? Aan het eind van deze video weet je precies elke flyer het beste is voor jouw boodschap.

Ik vertel je alles over:

Formaten Papiersoorten Gewicht Afwerkingen

Geef je ons trouwens even een like als deze video je geholpen heeft? Daar doen we het voor! Of klik even op abonneren, zo ontvang je onze nieuwe video’s elke week in je inbox.

Formaten

Ok, we beginnen flyers kun je bij ons in twaalf verschillende formaten bestellen. Van een klein A8-flyertje tot een supergrote A3-flyer en alles daartussenin. Het meest gangbare formaat is de A5-flyer. Simpel en effectief als je een boel mensen wilt bereiken. Dit is een formaat dat je bijvoorbeeld makkelijk op straat kunt weggeven of op je toonbank kunt leggen. Een A6 formaat werkt daar ook goed voor.

Formaat is ook een manier om extra op te vallen. Een grote flyer op A4- of A3-formaat is zo groot dat je hem bijna als poster kunt gebruiken. En een heel klein flyertje op A7 of A8 valt juist weer op door dat kleine formaat. Doordat die flyers ook makkelijk in een broekzak of portemonnee passen, worden die ook eerder meegenomen door je publiek.

Vaak kies je voor een formaat in de A-verhouding, zoals een A4. Maar je kan ook kiezen voor een afwijkende vorm. Denk eens aan een vierkante vorm, dat staat mooi op een beurs of toonbank. Of ga juist voor een langwerpige flyer, die je in een kaarthouder kunt doen of kunt aanbieden als boekenlegger.

Bij het kiezen van een formaat en vorm voor je flyer is het belangrijk om de omgeving van die flyer in de gaten te houden: wat afwijkt, valt op. En dat is precies wat je wilt met jouw flyer.

Papiersoorten

De volgende keuze die je maakt is voor de papiersoort. Daar hebben we zeven keuzes in. De meest gekozen papiersoort is glanzend houtvrij gesatineerd mc. Door de glans knallen kleuren en afbeeldingen van het papier af. Het is niet beschrijfbaar.

Zijn broertje houtvrij mat mc is dat wel. De matte toplaag knalt iets minder, maar is wel goed voor leesbare tekst.

Houtvrij offset is een mat en ruw papier. Je voelt de textuur duidelijk met je vingertoppen. Je kunt het papier erg goed beschrijven en bestempelen.

Ons milieuvriendelijke alternatief is natuurkarton wit. Dat is een matte papiersoort die goed te beschrijven is. Je het papier ook makkelijk vouwen.

Echt opvallen doe je met Ice Silver Metallic. Dat is een karton met een licht glitterende zilveren glans. Het is een erg stug en heel luxe papier. Daar maak je echt de blits mee!

Je kunt ook nog kiezen voor static foil in het wit of transparant. Static foil is een statische kunststof die hecht op het gladde papier. Het geeft je flyer een bijzonder extra effect.

Gewicht

De kwaliteit van papier drukken we uit gewicht. Misschien heb je wel eens gehoord van een 400 grams visitekaartje. Daarmee bedoelen we niet dat het visitekaartje 400 gram weegt. Het betekent dat het papier waar het visitekaartje van gemaakt is 400 gram per vierkante meter weegt. Hoe hoger dit gewicht, hoe dikker het papier. En hoe lager dit gewicht, hoe dunner het papier is.

Dat zegt iets over de kwaliteit van je flyer. Onze flyers kun je in zeven verschillende gewichten bestellen: vanaf 90 grams tot en met 400 grams. Maar let op: niet ieder papiersoort is beschikbaar in elk gewicht. Je vindt alle mogelijke combinaties op de bestelpagina van flyers.

Afwerkingen

Als kers op de taart kies je voor een mooie afwerking. De meeste bezoekers kiezen ervoor geen luxe afwerking te nemen. Dat is een prima budgetoptie voor bijvoorbeeld een strooiflyer. Je kunt meer opvallen als je wel voor een mooie afwerking kiest. Zoals een matlaminaat. Dat is een matte, transparante folie die je aan één of twee zijden van je flyer kunt toepassen. Het beschermt je papier tegen beschadigingen en geeft je flyers een luxe uitstraling.

Een glanslaminaat werkt op dezelfde manier, maar geeft juist een glanzend resultaat. Afbeeldingen komen met een glansafwerking nog beter uit. Ook het glanslaminaat kun je enkel- of dubbelzijdig toepassen.

De overtreffende trap van glans is de dubbelzijdige glossy UV-lak all-over. Een hele mond vol, en dat is niet gek: dit is de meest shiny afwerking die we hebben. Deze hoogglanslak verandert je flyer in een juweel die direct opvalt bij je publiek.

Subtiel eruit springen doe je met een dubbelzijdig matlaminaat met spot UV-lak. Deze afwerking combineert een matte folie met een lokale luxe hoogglansafwerking. Je kunt bijvoorbeeld alleen je logo in spot UV-lak laten uitvoeren om extra op te vallen. Let wel even op: De spot UV kan maximaal 30% van je ontwerp bedekken.

De laatste afwerking die ik aan je wil voorstellen is enkelzijdig inline cold foil. Net zoals spot UV is dit een hoogwaardige afwerking die je lokaal kunt toepassen. In plaats van een glansje, gebruiken we hier een zilverkleurig, metallic laagje mee. Ziet er koninklijk uit, of niet?

En let op: ook hier geldt dat je niet iedere afwerking voor iedere papiersoort en gewicht kunt gebruiken.

Je kunt je flyers ook nog voorzien van maximaal vier boorgaten. Dat is makkelijk als je ze in een map wilt stoppen, of ergens aan een touwtje wilt ophangen.

Tot slot kun je je flyers door ons laten bundelen. Per 100, 250 of 500 stuks. Wist je trouwens dat je flyers bij Drukwerkdeal.nl ook kunt laten verspreiden? Check onze video: Flyers verspreiden en folders verspreiden bij Drukwerkdeal.nl om te zien hoe het werkt.

Wil je tips voor het maken van een flyer die echt knalt? Lees dan ons artikel over de 8 onmisbare ingrediënten van een flyer.

Nu weet je alles over flyers bestellen bij Drukwerkdeal.nl. Heb je nog vragen? Laat dan een reactie achter in de comments. En heeft deze video je geholpen? Geef ons dan een like!

Tot de volgende DWDklaslokaal!


  1. #Flyer maken
  2. #Flyers
  3. #DWDklaslokaal
  4. #Product review
  5. #Producten

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.