Femke Secondary

VIDEO: op vorm gesneden etalagemateriaal opmaken in Illustrator

dinsdag 7 april 2015

VIDEOTRANSCRIPTIE:

Hoi, ik ben Femke en welkom bij het DWDKlaslokaal.

Vandaag laat ik je zien hoe je contour aangeeft in je bestand. Een contour geef je aan in je bestand als uitgesneden plaatmateriaal of stickers nodig hebt. De contour is de rand waarlangs wij je materiaal uitsnijden. Het is belangrijk dat je je lijn goed in je bestand plaatst. Ik laat je nu zien hoe.

Hier in Illustrator heb ik een hartje staan welke ik contour wil laten snijden. Het is belangrijk dat je ontwerp uit één vorm bestaan en 10mm afloop heeft. Allereerst laat ik je zien hoe je de contourlijn aangeeft.

Ik selecteer het hartje en kopieer en plak hem op de voorgrond en geef hier een strook aan.

Vervolgens ga ik een spotkleur instellen, dit doe ik via venster -> stalen en ik maak een nieuwe staal. Ik geef de naam ThruCut en maak er een steunkleur van en het de waardes 0, 85 , 0, 0.

Ik selecteer de lijn en ik selecteer de swatch ThruCut. Zoals je ziet is ie nu rose geworden. Om geen witranden te krijgen is het belangrijk dat je 10 mmn afloop meegeeft in je vorm.

Dat doe ik als volgt: ik selecteer het hartje, ik ga naar object -> pad -> pad verschuiven en maak er 10 mm van. Zoals je ziet is deze inderdaad 10mm groter geworden.

Het is belangrijk om geen scherpe hoeken in je ontwerp te gebruiken, omdat de freesekop 6 mm is. Zoals je ziet heeft ie hier dus ook een afgerond hoekje.

Exporteer nu je afbeelding als pdf, dit doe je via 'Bestand' -> 'Opslaan als' , kies 'pdf', bewaar en kies hier voor 'pdf x1-a 2001, opslaan.

Nu weet je hoe je contour aangeeft in je bestand. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. En wil je op de hoogte blijven van onze tips en tricks? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal.

Tot de volgende keer!


  1. #Plaatmateriaal
  2. #Illustrator
  3. #Etalagemateriaal
  4. #Visual merchandizing

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.