VIDEO: online envelop ontwerpen

VIDEO: online envelop ontwerpen

dinsdag 24 oktober 2017

Hoi, ik ben Femke. Welkom bij dit DWD klaslokaal!

Heb je geen ontwerpprogramma’s, maar wil je toch eenvoudig en snel een envelop ontwerpen? Met onze online ontwerptool is dat geen probleem. Het enige wat je nodig hebt is een computer en een internetaansluiting. In deze video laat ik je zien hoe je makkelijk een envelop ontwerpt in onze online ontwerptool.

Zorg eerst dat je de bestelpagina voor enveloppen open hebt. Deze vind je in het menu onder ‘Huisstijl’, hier op de homepagina of door in de zoekbalk naar ‘Enveloppen’ te zoeken. Nu open je de ontwerptool door te klikken op ‘Ga naar ontwerpen’ onder ‘Online ontwerpen’. In het menu dat nu verschijnt kies je jouw gewenste type envelop. Ik kies voor een EA5 envelop.

Vervolgens kies je of je een venster op je envelop wil. Een venster is een doorzichtige plastic strip die ervoor zorgt dat je niet iedere envelop hoeft te adresseren. Ik kies voor een ‘venster links’. Oke! Het type envelop is bepaald. Nu moet ik alleen nog kiezen hoeveel enveloppen ik wil en wanneer ze geleverd moeten worden. Ik wil wel even vooruit kunnen, dus kies ik voor 1.000 stuks. De normale levering is snel genoeg voor mij, dus klik ik deze aan. Nog even controleren wat ik gekozen heb en klik op ‘Open de editor’. Tijd om aan de slag te gaan!

En kijk: voor je zie je een tekengebied met daarin de veiligheidszone, grijperwit en de snijmarge. Zorg dat je belangrijke teksten en beeld binnen de veiligheidsmarge plaatst, dan worden ze niet afgesneden tijdens het drukproces. Gebruik je aflopend beeld? Zorg er dan voor dat het doorloopt tot de afloop, om witte randen te voorkomen.

Hou het grijperwit dat je hier bovenaan ziet ook vrij van tekst, logo’s of belangrijke boodschappen. Tijdens het drukken grijpt de pers de envelop daar vast, dit vlak kan dus niet bedrukt worden. Ook het venster kan niet bedrukt worden zoals je hier ziet.

Meer over snijmarge en afloop leer je trouwens in onze video “Alles over snijmarges, veiligheidsmarges en afloop in je drukwerk”

Oké laten we starten met ontwerpen!

Het kan gebeuren dat je tijdens het ontwerpen onderbroken wordt, dat is natuurlijk vervelend. Gelukkig kan je het ontwerp opslaan en later weer oppakken. Handig toch? Klik op ‘opslaan als’. Als je nog niet ingelogd bent moet je eerst even inloggen, daarna geef je het ontwerp een titel en sla je het op.

Als je verder wilt gaan kan je jouw ontwerp terugvinden onder ‘mijn account’ en vervolgens onder ‘mijn ontwerpen’. Zo, we zijn weer terug bij het ontwerp. Ik ben wel aardig tevreden, maar wil het ontwerp nog even bekijken zonder poespas. Dit doe je via ‘bekijk voorbeeld’. Wil je nog wat aanpassen klik je op ‘ga terug’. Ben je helemaal tevreden? Dan kun je verder gaan door op ‘Design afronden’ te klikken.

Zo! Ik heb mijn envelop succesvol ontworpen via de online ontwerptool. Nu kan ik de enveloppen toevoegen aan mijn winkelwagen en het bestelproces verder doorlopen.

Ik heb je in deze DWDklaslokaal laten zien hoe je enveloppen ontwerpt via onze online editor. Wil je meer weten over envelopformaten? Bekijk even onze video “Een perfecte envelop kiezen” Heb je na het zien van deze video nog een vraag? Stel ‘m dan in de comments. En heeft deze video je geholpen? Abonneer je even op ons Youtube-kanaal of geef ons een like! Tot de volgende DWDklaslokaal!


  1. #Online ontwerpen
  2. #Enveloppen bestellen
  3. #Envelopformaten
  4. #DWDklaslokaal
  5. #Ontwerptool

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.