VIDEO: inslagschema. Hoe bepaal ik in InDesign die juiste paginavolgorde?

VIDEO: inslagschema. Hoe bepaal ik in InDesign die juiste paginavolgorde?

maandag 1 september 2014

VIDEOTRANSCRIPTIE:

Hoi, ik ben Femke.

Ik ga je laten zien hoe je een bestand op inslag zet.

Eerst ga ik je uitleggen wat een inslagschema is. Deze folder is al gedrukt op inslag en ik ga je in Indesign laten zien hoe je dit opmaakt.

Ik heb hier 2 spreads, die 4 pagina’s bevatten. De eerste spread bevat links de achterzijde en de rechterkant bevat de voorzijde. De tweede spread bevat de linker binnenkant en de rechter binnenkant.

Zoals je ziet, komt de template overeen met de folder die ik hier vast heb. Links is pagina 4 de achterzijde, rechts is pagina 1 de voorzijde en de binnenpagina's 2 en 3. De teksten die je ziet op de spread, zoals een voorzijde en een achterzijde zitten in een verborgen laag. Deze zullen dus niet mee gedrukt worden als je je pdf hebt opgeslagen.

Zodra je het bestand hebt opgemaakt, zoals deze template, kun je het bestand het beste opslaan als PDF. Je kunt het bestand aanleveren via de automatische aanlevertool.

Mocht je verder nog vragen hebben, kun je ons altijd even bellen.


  1. #Inslagschema
  2. #InDesign
  3. #Tutorials
  4. #DWDklaslokaal

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.