We verwachten grote drukte bij onze bezorgdiensten. Voorkom vertraging van je bestelling en bestel op tijd! Bekijk hier onze slimme besteltips.

DWD Facts productiviteit secondary

Hoe overleef ik mijn to-do lijstje? 20 tips die je productiviteit verhogen.

zondag 14 mei 2017

“Work smarter, not harder.” “Do more with less.” “The question is not to get more done, but rather to have less to do.” Boem. Drie quotes die klinken als een klok. Maar als je al 3 appjes, 15 pm’s en 33 mails hebt beantwoord voor je goed en wel onder de douche staat, is het motto toch al snel: racen tegen diezelfde klok. En zeg nou zelf: Max Verstappen ben je niet. Tenzij je Max Verstappen bent natuurlijk. Maar alle gekheid op een stokje: hoe haal je nu echt het meeste uit je werkdag? Blijf lezen voor tools en tips die je productiviteit verhogen en je veranderen in een bionisch efficiencykanon (of daarmee in ieder geval een beginnetje maken). En deel vooral ook jouw tips en tricks in de comments. Zo leren we van elkaar!

Tekst gaat verder onder afbeelding infographic-PD-productiviteit

Persoonlijke effectiviteit

Effectief werken begint met je werkplek. Het nieuwe werken, dat is toch vooral: werken op plekken en tijden die het beste voor je, uhm, werken. Maar is er meer. Rust, bijvoorbeeld. Wax on, wax off. Maar je rust pakken is makkelijker gezegd dan (rustig) gedaan. In de gemiddelde kantoortuin liggen prikkels en afleidingen op de loer. Thuiswerken of stilteruimtes zijn uitkomst, maar een koptelefoon en wat kabbelende muziek zijn prima alternatieven. Nog een tip: op Spotify zijn verschillende playlists die je productiviteit verhogen. Oh ja, en zorg dat je elke ochtend een paar minuutjes pakt om je bureau op te ruimen: alles wat je daar op dat moment niet nodig hebt is afleiding. En gek of niet: wat groen in de buurt van je werkplek, bijvoorbeeld een plantje, is goed voor je productiviteit. Proven by science!.

Werkdruk verminderen: hoe overleef je je to-do list?

Productiviteitsgoeroe’s openen graag de aanval op to-do lists. Hippe praat, maar niet voor mij: een to-do list (ikzelf gebruik Wunderlist) is een essentiële tool om je dag te plannen. Maar wees een strenge manager voor jezelf en zorg voor een realistisch (lees: haalbaar) waslijstje. Niks leidt meer af dan de wetenschap dat je nog dertig andere moetjes weg te tikken hebt zoef-zoef-ren-vlieg. Begin elke dag met de vraag: welke taken zijn echt belangrijk? Schrijf die op een memo en fiks ‘m op je computer. De rest is ballast!

Social media: weg met Facebook!

Sociale media als Facebook, Instagram en Whatsapp zijn de vijanden van productiviteit. Erg handig dus dat je gemiddeld 253 keer per dag naar je smartphone grijpt. Ikzelf check die dingen bijna nooit (nee, echt niet!) tijdens werktijd. Maar als het echt moet: bouw vaste momenten in en zet je smartphone lekker op trillen. Voor 20 andere tips die je productiviteit verhogen hebben we een leuke infographic gemaakt. Bekijk ‘m ff, maar sluit dan je internet af en ga twee uur onafgebroken aan de slag met een taak:. Take it easy!


  1. #Tips
  2. #Drukwerk
  3. #Drukwerkdeal.nl
  4. #Productiviteit

Drukwerkdeal.nl

Jouw one-stop shop voor drukwerk, reclamematerialen, werkkleding en relatiegeschenken. Het ruimste assortiment van NL, precies zoals jij het hebben wil.

Lees meer van Drukwerkdeal.nl

Klantenservice
Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.