Plafondversiering-systeemplafond secondary

#Printhack: plafondversiering voor je systeemplafond

maandag 31 juli 2017

We brengen er meer tijd onder door dan onder de blauwe lucht. En in geval van wanhoop kijken we er verwachtingsvoller naar dan naar ons geluksarmbandje. Het systeemplafond. Die grijswitte platen hangen verontrustender boven je hoofd dan het zwaard van Damocles. Daarom gaan wij er iets moois van maken met deze Printhack: plafondversiering voor je systeemplafond!

Kinderachtigheid terzijde, zo’n systeemplafond is natuurlijk enorm handig. Heb je stroomleidingen, airco’s of laptops te verstoppen? Achter het systeemplafond kan je het kwijt.

Geschiedenis van het systeemplafond

De geschiedenis van het systeemplafond is terug te trekken tot de decoratieve plafondpanelen die je in het Japan tijdens de Muromachiperiode aantrof. Eind 16e eeuw werd zo’n verlaagd plafond geïnstalleerd in het Londense Blackfriars Theater om de akoestiek te verbeteren. Dat is nog steeds één van de voornaamste redenen waarom bedrijven een systeemplafond installeren.

Het moderne systeemplafond

Het eerste patent voor het systeemplafond zoals we dat nu kennen werd in 1919 aangevraagd in de VS. Dat was nog best een ingewikkelde installatie, dus bedacht Donald Brown in 1958 het systeemplafond met simpel te verwijderen plafondtegels zoals we dat nu kennen.

Plafond decoratie met Re-board plafondplaten

Plafondversiering-systeemplafond featured-benodigdheden Hoe functioneel ook, erg sexy is het allemaal niet. Daar breng je zelf simpel verandering in aan. En dat is simpeler dan je denkt. Check eerst even wat de maten zijn van je plafondplaten. Vaak zijn het standaardafmetingen, maar liever weet je het zeker. Stap 2: laat je inspireren door een van deze ideeën van vormgever Jeroen. En stap 3: werk je idee uit in een ontwerpprogramma en druk het af op Re-board. Verlies je liever niet de kwaliteiten van je huidige plafond? Dan kun je er ook voor kiezen om je plafondplaten te beplakken met stickervinyl.

Tip: pasplaten overtrekken

Moeilijke hoeken of rondingen in je systeemplafond? Dikke kans dat daar pasplaten zijn gebruikt: speciaal gevormde plafondplaten. Wil je die ook vervangen, dan is het handig om ze er even uit te halen en over te trekken. Dan weet je precies de afmetingen en vormen!

Systeemplafond bij de tandarts

Plafondversiering-systeemplafond featured3 Die (half)jaarlijkse controle is al geen pretje. En dan moet je ook nog eens machteloos naar zo’n grijs systeemplafond staren. Geef je cliënten wat te doen met een zoekspelletje: waar is Waldo in dit plaatje?

Blauwe luchten aan je systeemplafond

Plafondversiering-systeemplafond featured2 De beste ideeën krijg je als je op je rug ligt in het groene gras en zomaar wat staart naar de blauwe lucht… Helaas heb je daar tussen 9 en 5 meestal niet de gelegenheid voor. Dus waarom haal je die blauwe lucht niet gewoon in huis?

Gremlins in je systeemplafond…

Plafondversiering-systeemplafond featured1 Als de airco hapert, lichten flikkeren en je getrippel boven je hoofd hoort, weet je hoe laat het is: Gremlins. Jaag je collega’s de stuipen op het lijf en verstop een collega (of Gremlin) in één van je systeemplafondplaten.

Gremlins gif


  1. #Printhacks
  2. #Re-board
  3. #Systeemplafond

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.