Printhack46 secondary

#Printhack: maak van een saaie deurhanger een marketingactivatie waar niemand aan voorbijloopt

woensdag 23 januari 2019

Deurhangers. Hét item dat voorkomt dat de schoonmaakster je hotelkamer binnenbanjert terwijl jij nog in je luxe bed ligt. Maar, wist je dat het ook een perfect marketinginstrument is? Want terwijl de concurrentie online duur furore probeert te maken, hang jij op de meest onverwachtse plek. Offline. Aan de voordeur. Activeer je klanten massaal met je eigen creatieve deurhanger. Hoe? Lees snel verder!

Het idee

Heb jij een nieuw product, een heel nieuwe business of heeft je merk wat extra aandacht nodig? Scoor met deurhangers. Er zijn namelijk tal van voordelen te bedenken. Een e-mail verdwijnt met het grootste gemak in de digitale vuilnisbak. We worden met zijn allen langzaam online-banner-blind en bovendien wordt online-adverteren steeds duurder. Maar een actie die aan je eigen voordeur hangt? Dat doorbreekt de dagelijkse gang van zaken. Het zorgt voor een ‘huh-moment’. Het wekt nieuwsgierigheid. Daarnaast is de voordeur een plek waar je niet omheen kan. En je kan ook nog eens exact bepalen welke postcodegebieden je verblijdt met jouw bedrukte deurhangers.

Wat heb je nodig?

  1. Bedrukte deurhangers (je kan ze zowel aan één zijde bedrukken als aan beide kanten).
  2. Een goed marketingidee.
  3. Een stel sterke benen om je deurhangers uit te hangen.

Printhack46 featured-nodig

Resultaat

Het resultaat: een superopvallende promotie waar helemaal niemand omheen kan.

Printhack46 featured-result1

Tip: maak je actie meetbaar

Je kan natuurlijk pas met zekerheid zeggen of je actie is geslaagd als je je doelen hebt behaald. Ga jij voor het activeren van klanten? Houd dit dan bij met een coupon. Laat je klanten lekker knippen, of ga voor een deurhanger met perforatielijn. Zo reken je tot achter de komma uit welk percentage van je aangeschreven doelgroep echt iets met je actie heeft gedaan.

Let op: een deurhanger met perforatielijn staat niet standaard op onze website. Voor deze deurhanger vraag je een offerte aan.

#Laatzienwiejebent

Heb jij er allang een toffe actie met deurhangers op zitten? Dan zijn daar vast foto’s van. Deel ze op social media! Post een foto van je deurhangers, voorzie hem van #Laatzienwiejebent en maak kans op € 100,- drukwerktegoed.


  1. #Printhacks

Robin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.