Printhack38 secondary

#Printhack: leuke onderzetters maken van bedrukte muismatten

donderdag 20 september 2018

Een muismat misstaat op geen enkel bureau, al blijft de functionaliteit vaak beperkt tot een lapje stof waar je met je muis over veegt. Maar muismatten bieden meer mogelijkheden. Hang ze als poster aan je muur of gebruik ze als onderzetters. Voorkom niet alleen koffiekringen, maar ook veel grotere, zoals die van een kannetje bier. Wil je zelfs de hele tafel beschermen? Laat onderzetters bedrukken tot wel 1.4 bij 3 meter! Lees in deze #Printhack hoe je muismatten op een toffe manier inzet en geef je relaties gelijk een leuk aandenken mee met jouw logo.

1. Het idee

Ontwerp zelf je onderzetters en laat ze op een muismat bedrukken. Het mooiste is: je kunt hem laten snijden in de vorm die je zelf wil. Zo maak je in een mum van tijd het koffie-uurtje tot een bijzondere ervaring.

2. Wat heb je nodig?

Onderzetters maken van een muismat is supersimpel. Je hebt genoeg aan een muismat en jouw ontwerp. Je kunt hierbij kiezen voor een contourgesneden mat of voor een standaard vorm. Eigenlijk heb je dus genoeg aan een leuk idee, die je uitwerkt in een eigen ontwerp.

Printhack38 featured

Let op: Wil jij iets opvallends? Kies dan voor een vrije vorm. Let er hierbij wel op dat de minimale doorsnede van de vorm acht centimeter moet zijn.

3. Wat moet je doen?

Werk het ontwerp van je onderzetters uit en kies de vorm en het formaat van je muismat. Wil je iets anders dan de standaard vierkante onderzetter met afgeronde hoeken? Kies dan voor een vrije vorm. Werk dit van tevoren goed uit. Houd bij het bestellen van je onderzetters rekening met een snijmarge van drie millimeter aan elke kant en zorg ervoor dat de contour van je ontwerp een gesloten vorm is. Let er ook op dat de minimale doorsnede van de vorm acht centimeter moet zijn. Alles klaar? Dan kun je nu je bestelling plaatsen en je ontwerp uploaden.

4. Eindresultaat: originele onderzetters als boeiende blikvangers

Serveer je klanten hun drankjes op je zelf ontworpen unieke onderzetters. Kies een ontwerp dat past bij je huisstijl of bij het karakter van je bedrijf. Andere leuke ideeën: plaats een kleine puzzel of een ander spelletje op je onderzetter, creëer een optische illusie of luister je muismat op met een diepzinnige quote. Een ander idee: ga helemaal los en laat onderzetters maken in de vorm van een wijnvlek. Serveer je je drankjes in een pizzeria? Druk je menukaart of de belangrijkste ingrediënten op je onderzetter met een afbeelding van een pizza. Kortom; laat je ontwerp aansluiten bij je business, verras met een creatief element en creëer ongekend populaire onderzetters.

Printhack38 featured2

#laatzienwiejebent

Bedien jij al lang en breed op je eigen onderzetters? Of werd je drinken ergens geserveerd op een toepasselijk ontworpen onderzetter? Laat ons allemaal delen in die ervaring. Plaats je foto op social media met #laatzienwiejebent en maak kans op €100,- drukwerktegoed.


  1. #Printhacks

Gerben op den Dries

Gerben: gedachten stromen door zijn hoofd, woorden vloeien uit zijn vingers, schrijft dat het een lieve lust is.

Lees meer van Gerben op den Dries

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.