secondary-instablog

Photoshops actions voor Instagram-effecten

donderdag 2 augustus 2012

Instagram-kiekjes zijn hartstikke leuk; je geeft foto’s op je telefoon er een prachtig professioneel ogend effect mee. Maar wat nou als je niet zo’n telefoon hebt? Of als je foto’s met een hoge resolutie even snel op de computer wilt bewerken om bijvoorbeeld op canvasdoek te laten drukken?

Dan heb je niets aan Instagram. Gelukkig kun je ‘actions’ downloaden voor in Photoshop. Hiermee geef je afbeeldingen op je computer binnen 1 klik een Instagram-effect!

Hoe werken Photoshop actions?

Actions maken je foto bewerken in Photoshop een stuk makkelijker. Actions zijn pakketjes met voorinstellingen die je overal en nergens gratis op het web kunt downloaden. Download de ‘action’, installeer ‘m in Photoshop en hoppa! Daar is je Instagram-effect. Lees voor meer informatie over het installeren en toepassen van actions in Photoshop het artikel ‘Photoshop action installeren’.

Instagram-effecten nabootsen met Photoshop actions

In een artikel van Photofacts.nl kun je een aantal actions downloaden waarmee is geprobeerd exact bepaalde Instagram effecten na te bootsen. De effecten Nashville, Brannan en X-Pro II worden door de maker erg goed benaderd!

voorbeelden-van-instagram-effecten

Helemaal los met 100 Photoshop actions

Op het web zijn meerdere websites te vinden waarop gratis Photoshop actions zijn te downloaden. Bekijk het artikel waarin de auteur downloadlinks heeft geplaatst naar de 100 mooiste gratis Photoshop actions.

100Actions-17

Klaar om je bewerkte afbeeldingen af te drukken? Bestel je drukwerk voordelig in onze webshop!


  1. #Photoshop
  2. #Instagram
  3. #Fotografie
  4. #Inspiratie

Michael Willems
Michael Willems

Mijn doel en werkzaamheden zijn het verbeteren van de online prestaties van o.a. Drukwerkdeal.nl. Expert op het gebied van internetmarketing en verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de online projecten. Sportief en altijd in voor een praatje.

Lees meer van Michael Willems

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.