• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Al meer dan 15 jaar superbetrouwbaar
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe

Originele teksteffecten

Michael Willemsplaatste dit bericht inTutorialsSunday, December 16, 2012

Originele ontwerpen vallen lekker op. Dit kun je natuurlijk toepassen op de afbeeldingen, maar ook op je letters! Bij deze daarom een blog met links naar gratis tutorials over bijzondere Photoshop teksteffecten.

Letters in de vorm van gebouwen

Deze tekst-gevormde gebouwen spatten van het beeld af! Mooi stapsgewijs voor jou uitgelegd op psdtuts.com [LINK: http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/text-shaped-buildings/ ].

teksteffecten-gebouw

Graffiti-effect

Om nog even in de ‘urban’ sferen te blijven hebben we hier een heus graffiti-effect [LINK: http://www.dreamdealer.nl/tutorials/graffitiwithphotoshop.html ]voor je. Jawel; in een paar simpele stappen heb je jouw tekst omgetoverd tot ruwe graffiti. Zo lijkt het net alsof je echt een foto hebt gemaakt van een muur met jouw graffiti!

teksteffecten-graffiti

Verbrijzeld 3D-effect

Dit spannende 3D-effect kun je creëren door gebruik te maken van Photoshop en Cinema 4D. Op mediamilitia.com [LINK: http://mediamilitia.com/3d-text-shatter-effect-with-cinema-4d-and-photoshop/ ]wordt stap voor stap uitgelegd hoe je dit doet!

Letters verbrijzeld

Gras-effect

Na alle steenachtige effecten wordt het ook tijd voor een mooi natuurlijk effect; letters die gemaakt lijken te zijn van gras [LINK: http://psd.tutsplus.com/tutorials/text-effects-tutorials/create-a-spectacular-grass-text-effect-in-photoshop/ ]!

teksteffecten-gras

Rokerige letters

Letters die in rook op gaan [LINK: http://www.abduzeedo.com/smoke-type-photoshop-10-steps ] maak je in slechts 10 stappen! Je kunt kiezen voor een donkere, of voor een lichte variant.

teksteffecten_rokerig

Vloeibare tekst

In 16 simpele stappen heb je jouw tekst al omgezet in deze bijzondere ‘vloeibare’ letters [LINK: http://www.photoshopcafe.com/tutorials/liquid-type/liquid-type.htm ]!

teksteffecten-vloeibare-letters

Nummerbord teksteffect

Men neme een foto van een nummerbord en een gewenste tekst naar keuze. Et voilá! Jouw tekst in de vorm van een nummerbord [LINK: http://pshero.com/photoshop-tutorials/graphic-design/vanity-license-plate ].

teksteffecten-nummerbord

Op zoek naar meer teksteffecten?

Op de website van tripwiremagazine [LINK: http://www.tripwiremagazine.com/2012/11/photoshop-text-effects.html ] staan links naar maar liefst 155 teksteffecten; van traditioneel tot origineel of hip.


  1. #Grafisch design
  2. #Inspiratie
  3. #Tutorials
  4. #Teksteffect photoshop
Michael Willems

Mijn doel en werkzaamheden zijn het verbeteren van de online prestaties van o.a. Drukwerkdeal.nl. Expert op het gebied van internetmarketing en verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de online projecten. Sportief en altijd in voor een praatje.

Lees meer van Michael Willems
Klantenservice
088-8855222
Telefonisch bereikbaar tot 17:00 uur, via chat tot 18:30 uur
Bekijk openingstijden