361---secondaryv2

Je zaak vol deze feestdagen met huis-aan-huisverspreiding!

zondag 21 oktober 2018

De winter is onderweg! Hand in hand met het nieuwe jaar en de niet te missen goede voornemens. Kilootjes eraf, kleurtje erop en een sigaretje minder. Dat betekent vaker naar de sportschool, onder de zonnebank en weekendjes weg. Run jij een sportschool? Heb je een eigen zonnestudio? Of misschien een heel vakantiepark? Dit is je moment! Zo laat je van je bedrijf horen en bereik je je lokale doelgroep supervoordelig en met maar vijf muisklikken.

Wist je dat: je 84% van je doelgroep bereikt met een papieren folder? En dat tegen slechts 32% met een digitale folder. Bron

1. Kies je product: wil je flyers verspreiden of folders bezorgen?

Bij huis-aan-huis verspreiding is de eerste belangrijke keus of je gaat voor flyers verspreiden of folders bezorgen. Het verschil zit in het product. Heb je genoeg aan kwalitatief papier dat aan twee kanten bedrukt is? Dan laat je een flyer op de mat vallen. Heb je meer informatie dan op twee kantjes past? Niet getreurd! Kies voor een gevouwen folder en je komt nooit ruimte tekort.

verspreiding

2. Stel je product samen: papier, formaat, gewicht en bedrukking.

Je hebt gekozen voor een flyer of een folder. Nu zijn de eigenschappen van je reclamedrager aan de beurt. Let goed op dat je eigenschappen kiest die bij je boodschap passen. Een huis-aan-huis flyer vol kortingen mag bijvoorbeeld best op iets dunner papier. Laat je folders verspreiden vol luxe producten? Kies dan voor een wat steviger papier.

stap-papier

Tip: een folder maken die verkoopt is soms lastig. Twijfel jij over het papier, formaat, gewicht, bedrukking of de vouwwijze van je folder? In dit blog vind je alle hulp die je nodig hebt.

3. Bepaal je postcodegebied

Waar jij je drukwerk hebben wilt, daar brengen wij het. Maar huis-aan-huis verspreiding is alleen een goed idee als je van tevoren weet waar die huizen staan. Kies niet zomaar een wijk in je stad maar vraag jezelf af: komen de mensen uit deze wijk naar mijn zaak? Bepaal je postcodegebied met zorg, controleer het aantal adressen en ga verder met uploaden van je design.

postcodes

4. Upload je eigen design

Nu wordt het echt leuk! Vanaf nu ben je namelijk nog maar een paar klikken verwijderd voordat je idee wordt omgezet tot flyer of folder en in jouw uitgekozen wijk op de deurmat valt. Heb je al een mooi design klaarstaan? Dan kan je die nu uploaden. Heb je geen inspiratie? Kan je niet ontwerpen of weet je niet wat er precies op een goede flyer staat?

Download deze vijf gratis templates en zet ze in een mum van tijd naar je eigen hand, of huisstijl 😉.

5. Vier weken later…

Vier weken later is het zo ver: je huis-aan-huis verspreiding is geslaagd. Vanuit je stoel, door de drukpers, via fietstassen op de deurmat. Makkelijker wordt het niet. Nu is het alleen nog afwachten wanneer je doelgroep de deur plat loopt.

actiecode

Finaletip: wil jij het resultaat van je huis-aan-huis verspreiding meten? Zet dan een actie op je flyer of folder. Denk bijvoorbeeld aan een kortingscode gekoppeld aan je drukwerk, korting tegen inleveren van je flyer of afscheurbare coupon.

infographic-verspreidingsdrukwerkRobin Bosch

Tekstschrijver bij Drukwerkdeal.nl en is niet te beroerd om af en toe voor de camera te verschijnen!

Lees meer van Robin Bosch

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.