Printhack57 secondary

#Printhack: in 3 stappen meer interactie op de beurs met je eigen fotoprop

donderdag 19 september 2019

Je rolt het uit, zit in een cassette en staat stevig op zijn voetjes in vijf seconden. Rara wat is het? Juist, de roll-up banner! Een roll-up banner is onmisbaar in de wereld van print. Op tentoonstellingen, beurzen of naast de kassa van het lokale zwembad. Deze flexibele vriend neem je vanwege zijn lichte gewicht en uitklapbare functie overal mee op tour. Ontzettend praktisch om je boodschap over te brengen wanneer je geen hele bus met beursaankleding kan meenemen.

Geef je roll-up banner iets meer smoel

In deze Printhack wil ik je inspireren en laten zien hoe je een interactieve roll-up banner maakt. En dat zonder QR-code of andere digitale poespas ;) . Iedereen kent die borden wel waar je je hoofd in kunt steken en er aan de andere kant uitziet als een gespierde macho. Of juist het lichaam hebt van een slingerende orang-oetan. Deze stand-in borden zie je vaak terug gemaakt uit contour gesneden plaatmateriaal. Het nadeel van deze grote platen is dat je ze lastig kan vervoeren en verplaatsen. Zoek je een stand-in bord die overal mee naartoe kan? Dan is een roll-up banner een stuk handiger.

Wat heb je nodig?

  1. Een schaar of mesje
  2. Een roll-up banner
  3. Een vet ontwerp

Printhack57 featured-nodig

Voordat je begint

Denk goed na over de boodschap en het doel van je roll-up banner. Staat de banner als leuk aandenken in de souvenirwinkel van een dierenpark? Of gaat het om een foto winactie op een netwerkevenement?

Stap 1

Houdt in je ontwerp rekening met de plek waar de uitsnede komt. Het gat moet ver genoeg van de rand zitten in verband met de stevigheid van de banner. Wil je meerdere uitsparingen zodat er meerdere personen op de foto kunnen? Kies dan voor een van de grotere roll-up banners. Plaats je bestelling en wacht je pakketje (on)geduldig af. Bonustip: heb je haast? Geen probleem. Roll-up banners kunnen we binnen 2 werkdagen leveren met onze Next-day levering.

Stap 2

Je roll-up banner is binnen! Teken met een pen of stift een uitlijnen van je gat en begin met snijden.

Stap 3

Nu is ie klaar voor gebruik. Kies de perfecte plek uit voor je banner zodat hij goed opvalt en vergeet niet zelf een keertje op de foto te gaan. Printhack57 featured-result

Win €100,- drukwerktegoed met jouw #Printhack

Ben je geïnspireerd geraakt en van plan deze roll-up banner zelf te maken? Maak een foto of filmpje, plaats ‘m op social media met #laatzienwiejent en maak kans op €100,- drukwerktegoed.


  1. #Printhacks
  2. #Tutorials
  3. #Design
  4. #Beurs
  5. #Beurstand

Jeroen Kouijzer

Een creatief vormgever met een passie voor branding, gevoel voor vorm en liefde voor advertising. Inspiratie is overal!

Lees meer van Jeroen Kouijzer

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.