DWDklaslokaal: zo worden roll-up banners gemaakt

DWDklaslokaal: zo worden roll-up banners gemaakt

donderdag 21 februari 2019

De snelste manier om jezelf zichtbaar te maken op beurzen, bij presentaties en zelfs in winkels? Een roll-up banner! Het is één van onze populairste producten en dat is vooral te danken aan het enorme gemak. Het kost letterlijk drie seconden om hem op te zetten. En hoe we zo’n roll-up banner voor je in elkaar zetten, gaan we in deze video ontdekken.

TRANSCRIPTIE

Ik sta hier in de productie met Lex. Lex leuk dat we weer even een kijkje mogen nemen! Vertel eens: wat gebeurt hier achter nou precies?

Hierachter zien we hoe een roll-up banner gemonteerd wordt. Nadat het geprint en gesneden wordt, moet het natuurlijk nog in de cassette gemonteerd worden. Dat is een precisiewerk en dat gebeurt hierachter.

De roll-up banner wordt eerst vastgemaakt aan de legger, waar uiteindelijk straks de stok op gemonteerd wordt. En daarna wordt het gemonteerd in de cassette en opgerold, verzendklaar gemaakt voor de klant.

Oké en klopt het dat het materiaal van een roll-up banner bijna ongeveer gelijk is aan dat van een spandoek?

Ja, we hebben drie soorten materialen. Dat is de PVC in twee gramsgewichten: 550 en 410. En we hebben Ferrari Decolit met een zwarte achtergrond.

En waarom is dat? Die zwarte achtergrond? Is dat voor het doorschijnen?

Exact. Dat is voor de opaciteit van het doek, dat het niet doorschijnt.

Oké, dus als ik het goed begrijp dan wordt de roll-up banner eerst geprint. Vervolgens komt het als rolletje hierheen en dan wordt eerst de bovenkant en dan de onderkant gedaan, het gaat in de cassette en dan?

Bij elke roll-up banner een hele mooie tas, die je kan gebruiken voor transport. Naar de beurs of naar de winkel, waar je heen wilt. En die mooie tas gaat in een goede verzendverpakking, zodat het heel bij jou thuis aankomt.

Goed, helder verhaal dankjewel!

Nu weet je hoe de roll-up banners onze fabriek uitrollen! Heb je toch nog vragen? Laat dan een reactie achter in de comments.


  1. #DWDklaslokaal

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.