• Altijd de beste deal!
  • Snel, sneller, snelst!
  • Gewoon goed gedrukt
  • Alles waar inkt op kan
  • Geen gedoe

DWDklaslokaal: hoe wordt POS-materiaal gemaakt?

Femke Bosmaplaatste dit bericht inTutorialsThursday, March 14, 2019

Hoe breng je bijvoorbeeld een nieuw product of een leuke actie nou goed onder de aandacht in je winkel? Met point of sale-materiaal natuurlijk! We noemen het ook wel POS-materiaal en het is een opvallende manier om ertussenuit te springen. Het zijn kleine kartonnen kunstwerkjes die je helemaal kunt vormgeven met jouw design.

TRANSCRIPTIE

Hoi, ik ben Femke en welkom bij het DWDklaslokaal. Hoe breng je een nieuw product of een leuke actie nou goed onder de aandacht in je winkel? Met point of sale-materiaal natuurlijk! We noemen het ook wel POS-materiaal. Het is een opvallende manier ertussenuit te springen. In deze video laten we je zien hoe we dit POS-materiaal maken.

Hoi, ik sta in de productie bij Lex. Lex, leuk dat we weer even wat vragen aan je mogen stellen. Vertel eens: hoe wordt POS-materiaal gemaakt?

POS-materiaal wordt geprint op displaykarton. Dat wordt hier geprint op de vlakbedprinter. Het zijn platen van ongeveer twee meter vijftig bij anderhalve meter. Nadat het geprint wordt, eenzijdig of tweezijdig, wordt het hier op de Zünd gesneden. Rechthoekig of contour, boorgaten erbij, wat je wil. Dan kan het mogelijk verpakt worden en door de klant in elkaar gezet worden.

Oké en hoe word je dan gezorgd dat het heel bij de klant aankomt?

Dat doet onze box-on-demand-machine. Natuurlijk elk product is in een ander formaat en de box-on-demand-machine maakt speciaal voor dat product een aparte verpakking zodat ie straks heel bij je aankomt.

Da’s mooi. Dus als ik het goed begrijp wordt het eerst hier op de flatbed printer geprint. Vervolgens worden daar de rillijnen en de snijlijnen gemaakt en dan krijg je dus de stans thuisgestuurd en hoef je hem alleen nog maar in elkaar te zetten.

Precies, en dan kan je genieten van je prachtige POS-materiaal.

Heel fijn, dankjewel!

Zo zie je maar: met POS-materiaal kan het allemaal. Heb je nog vragen over hoe wij POS-materiaal of ander drukwerk maken? Laat dan een reactie achter in de comments. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer!


  1. #DWDklaslokaal
  2. #POS-materialen
Femke Bosma

Femke is vormgever bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van ontwerpen voor de editor. Ze wordt de 'geek' van de afdeling genoemd, verzamelt Pantone-producten en is gek op goede muziek en films.

Lees meer van Femke Bosma
Klantenservice