DWDklaslokaal: hoe wordt een visitekaartje gemaakt?

DWDklaslokaal: hoe wordt een visitekaartje gemaakt?

vrijdag 24 januari 2020

Misschien heb je wel eens visitekaartjes besteld op Drukwerkdeal.nl. En misschien ben je dan ook wel benieuwd: hoe gaat het nu verder met zo’n bestelling? Dat laat Femke je in deze video zien. Ze neemt je mee naar de fabriek waar ze je alle stappen laat zien die je visitekaartje doorloopt vanaf het moment dat jij je bestand hebt geüpload.

TRANSCRIPT

Femke: Hoi, ik ben Femke en welkom bij een nieuwe aflevering van het DWDklaslokaal. Je hebt misschien wel eens visitekaartjes besteld op Drukwerkdeal.nl en misschien ben je wel Benieuwd: hoe gaat het nu verder met zo’n bestelling? Nou dat laat ik je in deze video zien. We gaan naar de drukkerij waar ik je alle stappen laat zien die je visitekaartjes doorlopen vanaf het moment dat jij je bestand hebt geüpload. Kijk maar mee.

Femke: Hoi Wilbert, onze klant die heeft visitekaartjes besteld en ik vroeg me af: wat gebeurt er eigenlijk zodra de klanten een bestand heeft aangeleverd?

Wilbert: Ja, hallo Femke. Welkom bij Drukwerkdeal Productie. Zodra de klant de bestelling heeft afgerond op de website dan komen de orders automatisch hier op de afdeling bij de print operator op zijn beeldscherm. Hij stuurt dan de bestanden naar de machine toe waarop ze dan geprint gaan worden.

Femke: En hoe snel gaat deze machine eigenlijk? hoeveel vel per uur komt eruit?

Wilbert: Deze machines waar we de visitekaartjes op drukken die draaien ongeveer 25 vel dubbelzijdig full color op A3-formaat per minuut.

Femke: En als dan hier de vellen dus zijn uitgerold, zijn ze dan klaar om verstuurd te worden?

Wilbert: Nee, dan zijn ze nog niet klaar. De klant kan ervoor kiezen om zijn kaartjes van een veredeling te voorzien. Dat doen wij op onze lamineermachines, bijvoorbeeld met glans- of matlaminaat. Dat gebeurt daar en dan kunnen we even naar gaan kijken.

Femke: Nou, we staan hier geloof ik bij de lamineermachine.

Wilbert: Ja, dat klopt. We hebben net de vellen gekregen van de print operator. Die gaan we nu aan de operator van de lamineermachine geven en dan gaan we lamineren.

Femke: We staan hier bij de snijmachine. Volgens gaan de vellen er daar in en komen ze er daar weer als visitekaartjes uit?

Wilbert: Ja inderdaad, dat klopt. Ik heb de vellen van de lamineerder gekregen. Ik ga ze nu in de machine leggen.

Femke: En dan worden ze hier dus volautomatisch gesneden?

Wilbert: Ja. Er staan 21 kaartjes op een veel. Deze machine zorgt ervoor dat al die 21 kaartjes in drie stapeltjes aan de andere kant van de machine er weer uitkomen.

Femke: Kijk, mooie gesneden visitekaartjes.

Wilbert: Klaar voor verpakking.

Femke: We staan hier bij het laatste station. Hier worden de visitekaartjes gereed gemaakt voor verzending. Wat moet er nog precies gebeuren?

Wilbert: Nou, niet zo veel meer. We banderen de kaartjes keurig netjes voordat we ze in de dozen stoppen voordat we ze in het doosje stoppen en dan is het een kwestie van een etiket draaien en dan is die klaar voor verzending. Zo, etiket erop, klaar voor verzending. Alsjeblieft.

Femke: Dankjewel, dan kunnen deze op naar de klant.

Femke: En zo maken we dus jou visitekaartjes waar je een onvergetelijk eerste indruk mee maakt. Heb je daar nog vragen over of andere drukwerkvragen? Laat dan een reactie achter in de comments. Wij beantwoorden je vraag zo snel mogelijk. Heeft deze video je geholpen? Dan ontvangen we natuurlijk graag een like. En vergeet je niet te abonneren op ons kanaal. Bedankt voor het kijken en tot de volgende keer.


  1. #DWDklaslokaal
  2. #Visitekaartjes
  3. #Video

Femke Bosma

Femke is designer bij Drukwerkdeal.nl en zij houdt zich o.a. bezig met het maken van afbeeldingen voor op de website en de nieuwsbrief en ontwerpt en bouwt landingspagina's. Naast ontwerpen is ze ook af en toe voor de camera te vinden, om klantvragen te beantwoorden in de vorm van het DWDklaslokaal.

Lees meer van Femke Bosma

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.