LeukeTut secondary

De leukste Photoshop CS6 tutorials

dinsdag 19 juni 2012

Onlangs is het alom geprezen Photoshop CS6 uitgebracht. Deze vernieuwde versie van Photoshop brengt een aantal bijzondere nieuwe functionaliteiten met zich mee! Nu is dat natuurlijk ontzettend leuk; al die verbeteringen en nieuwe mogelijkheden. Maar, hoe pas je ze precies toe? Gelukkig staan er inmiddels een hoop Photoshop CS6 tutorials op het net. Wij hebben onze favoriete Photoshop CS6 tutorials hier voor je op een rijtje gezet!

Content aware move tool

Met de content aware move tool kun je objecten uit je afbeelding op een gemakkelijke manier verplaatsen of schalen.

Photoshop-cs6-tutorials-content-aware-move-tool

Content aware scaling

Dit is een uitbreiding op de CS5 ‘content aware fill tool’. De content aware scaling tool is voortgevloeid uit de content aware fill tool van CS5. Je kunt met deze tool bijvoorbeeld een foto kleiner schalen en het omringende gebied door Photoshop zelf laten aanvullen. In CS6 kun je dit beduidend gemakkelijker doen dan met vorige versies van Photoshop.

Photoshop-cs6-tutorials-content-aware-scaling-tool

Content aware patch

Je hebt twee foto’s van iemand, zoals de afbeelding hieronder. En stel nu dat je de ogen van plaatje 2 eigenlijk wil hebben op het hoofd van plaatje 1. Dat kan dus met CS6! En op bijzonder gebruiksvriendelijke wijze. Je kunt het natuurlijk ook gebruiken om op natuurlijke wijze objecten uit de omgeving te verwijderen, zoals dieren uit een weide. Deze voorbeelden worden in de tutorial behandeld.

Photoshop-cs6-tutorials-content-aware-patch

Blur gallery

Soms lukt het door omstandigheden niet om met je fototoestel al het ‘blur’-effect toe te passen op bijvoorbeeld de achtergrond. Met deze tool van CS6 kun je dit op eenvoudige wijze gewoon nog achteraf in Photoshop doen!

Photoshop-cs6-tutorials-blur-gallery

Tilt shift tool

Met deze tool kun je echt grote objecten eruit laten zien alsof het miniatuurspeelgoed is. Dit geeft een bijzonder effect aan je afbeelding. Leuke nieuwe optie!

Photoshop-cs6-tutorials-tilt-shift-tool

Bron: Vandelay DesignMichael Willems
Michael Willems

Mijn doel en werkzaamheden zijn het verbeteren van de online prestaties van o.a. Drukwerkdeal.nl. Expert op het gebied van internetmarketing en verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de online projecten. Sportief en altijd in voor een praatje.

Lees meer van Michael Willems

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.