Tips voor het heropenen bij versoepelingen

Je salon open en winkelen op afspraak: 6 tips voor de versoepelingen van maart

maandag 1 maart 2021

Het hoge woord is eruit: vanaf maart mogen we onze deuren weer (een beetje) openen voor klanten. Als winkelier, kapper of masseur mag je klanten ontvangen op afspraak. Je bent ongetwijfeld overspoeld met reserveringen, dus veel tijd om na te denken heb je niet! Daarom geven wij je 6 tips om soepel weer van start te gaan.

Tip 1: Laat op straat zien dat je open bent

Tips voor het heropenen van je zaak bij versoepelingen Zeker als we in de lente meer naar buiten gaan, willen je klanten makkelijk kunnen zien waar ze terecht kunnen voor hun aankopen of broodnodige knipbeurt. Niet elke ondernemer kiest ervoor om de deuren te openen. Laat dus zien dat jij dat wel doet met bijvoorbeeld een stoepbord met verwisselbare stoepbordposters of weerbestendige straatstickers. Ook raamstickers zijn hier supergeschikt voor!

Tip 2: Hou je online omgeving up-to-date

Afspraken maken, je openingstijden opzoeken en kijken of je nog bijzondere acties hebt: je klant doet het allemaal online. Vergeet dus niet je ook op je online omgeving te richten! Hou je klanten op de hoogte met een nieuwsbrief, geef updates op social media en zorg dat belangrijke informatie op je eigen website te vinden is.

Wil je offline en online combineren? Daar zijn QR-codes voor:

 • Hang een poster in je etalage zodat je klant zonder contact een afspraak kan maken
 • Bedruk een papieren tasje met een QR-code om later nog eens te scannen
 • Zet een QR-code op een vloersticker om je klant buiten iets te doen te geven

In deze tutorial legt Femke uit hoe je QR-codes maakt in je eigen huisstijl. Een QR-code afdrukken? Lees meer informatie hier.

Tip 3: Maak de route in je zaak superduidelijk

Tips voor het heropenen van je zaak bij versoepelingen Corona heeft al voor flink wat ongemakkelijke momenten gezorgd (denk: de elleboogbegroeting of een file veroorzaken bij het poetsen van je mandje). Aan jou de kans om een bezoek soepel en prettig te laten verlopen! Dat doe je met posters met duidelijke instructies:

 • Ontsmet hier je handen
 • Loop deze kant op
 • Uitgang
 • Pak hier je mandje/kledinghanger/pasje
 • Eén persoon tegelijk

Extra snel klaar zijn? Hier download je alle templates voor coronacommunicatie.

Tip 4: Richt je zaak tactisch in

Net zoals bij de vorige heropening moet je een veilige omgeving creëren zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Dit doe je makkelijk met scheidingswanden tussen de stoelen en een plexiglas baliescherm bij je kassa.

Meer handige producten voor je heropening vind je hier!

Tip 5: Bied je klanten persoonlijke producten aan

Tips voor het heropenen van je zaak bij versoepelingen Niet zo duurzaam, maar wel hygiënisch voor nu: producten die je één keer gebruikt (zoals koffiebekers en waterflesjes) of die je mee kunt geven aan je klant (zoals pennen en tasjes). Dat is wel zo prettig voor je klant en is voor jou lekker snel als je geen tijd hebt om schoon te maken.

Tip 6: Geef je merk mee naar huis

Als ondernemer moet je vooral nu slim omgaan met je middelen. Gelukkig hoeft reclame niet altijd duur te zijn. Met flyers of folders kom je al een heel eind! Ook materialen die je toch al gebruikt geven je een kans om je merk te laten zien: wat dacht je van inpakpapier met je logo of slogan?

Namens alle Drukwerkdealers wens ik je heel veel succes met het heropenen van jouw zaak! Heb je hulp nodig of zoek je drukwerk op maat? We zijn er voor je!


 1. #Coronacommunicatie
 2. #Coronamaatregelen
 3. #Corona
 4. #Buitenreclame
 5. #Tips
 6. #Marketing
 7. #Bedrijf promoten

Online marketeer
Marlijn van Ingen

Online marketeer bij Drukwerkdeal.nl

Lees meer van Marlijn van Ingen

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.