foldermonitor-secondary

Onderzoek Foldermonitor 2016: 12,7 miljoen Nederlanders lezen folders

zondag 13 november 2016

De meest effectieve manier om een groot publiek te bereiken voor je zaak? Met folders, blijkt uit de NOM Folder Monitor 2016.

Folders activeren 81% lezers

In 2016 lezen elke week 12,7 miljoen Nederlanders folders, laat de NOM Folder Monitor 2016 zien. En dat heeft effect: volgens het onderzoek komt 81% van de lezers van een papieren folder in actie. Lezers geven aan dat ze folders in de gaten houden voor speciale aanbiedingen of om producten te vergelijken. De folders doornemen is echt een onstpanningsmomentje: gemiddeld besteden we er zo’n 17 minuten per week aan.

“Bijna alle Nederlanders lezen de folder”

Het media-aanbod in 2016 is diverser dan ooit. Televisie, social media en online video schreeuwen allemaal om onze aandacht. Is de ouderwetse folder dan nog een effectieve manier om je doelgroep mee te bereiken? Stephen van den Eijnden, voorzitter van DDMA Businessgroep Verspreidingen, claimt in het voorwoord van het onderzoek van wel: “Bijna alle Nederlanders lezen de folder. Juist dat maakt de folder een krachtig en effectief medium”.

foldermonitor-2017-infographic

Het complete onderzoek vind je op de site van NOM Folder Monitor.

Folders nu 15% in prijs verlaagd

Ook 81% van je lezers activeren? We hebben de prijzen voor alle soorten folders nu met 15% verlaagd.


  1. #Folders
  2. #Folderverspreiding
  3. #Foldermonitor

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.