secondary-HorecaKoningsdag

Horecaondernemers opgelet: 5 tips voor een vlekkeloze Koningsdag 2019

donderdag 28 maart 2019

Koningsdag is de vaste omzetknaller op de agenda van veel horecaondernemers. Maar ertussenuit steken in het oranje geweld is elk jaar weer een grotere uitdaging. Geen nood: we zetten vijf tips voor je op een rijtje voor een vlekkeloze Koningsdag!

1. Instrueer je personeel op tijd

featured-HorecaKoningsdag-2 Zorg dat je personeel al weken van tevoren uitgebreid geïnformeerd is. Bepaal de rollen van iedereen en zorg dat ze weten waar en wanneer ze er moeten zijn op Koningsdag. Zorg dat je personeel het programma van de dag kent. En niet geheel onbelangrijk: zorg dat je personeel goed op leeftijd controleert bij het schenken van alcohol. Op een drukke dag als Koningsdag is dat nog lastiger dan normaal. Maak het jezelf makkelijker door polsbandjes uit te delen aan het publiek. Zo is voor je personeel binnen een oogopslag duidelijk wie er een pilsje mag en wie het met appelsap moet doen.

2. Werk met afgeronde prijzen

featured-HorecaKoningsdag-4 Zoveel mogelijk gasten zo snel mogelijk helpen: dat is op Koningsdag nog meer dan op andere dagen een prioriteit. Bespaar dus tijd waar het kan, bijvoorbeeld op het berekenen van wisselgeld. Werk voor deze dag met afgeronde prijzen om je het rekenen en jongleren met wisselgeld te besparen. Een andere oplossing kan zijn om met consumptiebonnen te werken.

3. Regel je vergunningen op tijd

featured-HorecaKoningsdag-3 Wil je het groots aanpakken met bijvoorbeeld livemuziek op je terras? Check even bij je gemeente of je daar een vergunning voor nodig hebt. En wees er op tijd bij: je bent vast niet de enige horecaondernemer die een vergunning nodig heeft voor Koningsdag.

4. Maak werk van je terras

featured-HorecaKoningsdag-1 Met een beetje mazzel doet de zon z’n werk en genieten de meeste feestvierders het liefst buiten van hun pilsje. Laat het buitenpubliek weten dat ze bij jou aan het juiste adres zijn voor een smakelijk tussendoortje en trek de aandacht met opvallende aankleding van je terras. Gebruik spandoeken om te laten zien waar het feestje is, plaatmateriaal om de snelste weg richting de bar te wijzen en bedrukte kleding om je personeel feestelijk aan te kleden. Oranje is natuurlijk de voorkeurskleur, maar vergeet de naam van je eigen etablissement niet.

5. Maak er een feestje van!

featured-HorecaKoningsdag-5 Plezier is aanstekelijk. Zorg er dus voor dat jij en je collega’s een leuke dag hebben en breng die sfeer over op je gasten. Vraag je personeel verkleed naar het werk te komen, in oranje outfits en misschien wel met leuke pruiken. Geef je gasten een feestelijke beleving, het is immers een verjaardagsfeestje. Vergeet de verdere feestelijke aankleding van je zaak ook niet: feestelijke servetten, gouden kroontjes en vrolijke slingers maken het feest compleet!

Klaar voor Koningsdag?

Is jouw zaak al klaar voor Koningsdag, of kan je nog wel wat puntjes op de i zetten voordat de vlag uit kan? Geen nood: alles wat je nodig hebt om je zaak oranjeklaar te maken vind je op deze pagina.


  1. #Horeca
  2. #Koningsdag

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk