329-Koningsspelen-secondary

Doe mee met de Koningsspelen Kantooreditie!

maandag 23 april 2018

Basisscholen in het hele land doen er sinds 2013 aan mee: de Koningsspelen. Een evenement voor basisscholen waarbij het draait om actief bewegen. Niet alleen belangrijk op school: ook als je elke dag achter je bureau zit kan je het goed gebruiken. Dus speel het mee vandaag: de Koningsspelen Kantooreditie!

Direct aan de slag? Download meteen de spelregels! Op de laatste pagina van het spelregelboekje vind je ook de scorekaart.

Ballonnen hooghouden, ballen gooien, hinkelen en kartonnen kastelen bouwen: geweldig leuk op een schoolplein, maar lastig uit te voeren op kantoor. Daarom hebben wij zes sporten bedacht die helemaal toegespitst zijn op de natuurlijke habitat van de kantoormedewerker. Download nu vast de gratis spelinstructies. Sta jij al in de startblokken? Let’s go!

Visitekaartjes werpen

329-Koningsspelen-featured-visitekaartjes Vingers, pols, ellenboog en schouder: alles moet in harmonie zijn voor de perfecte visitekaartjesworp. Het doel: jouw visitekaartje verder gooien dan die van je collega’s.

Voor dit onderdeel heb je wat tape nodig en je eigen visitekaartjes. Plak een streep af op de vloer en ga met de deelnemers hierachter staan. Je kan met z’n allen tegelijk gooien of om de beurt: de verste werper herken je toch wel aan het visitekaartje. Wie het verst gooit, wint dit onderdeel.

Tip: hoe zwaarder de kwaliteit van je visitekaartje, hoe verder je kunt gooien.

Bureaustoelenrace

329-Koningsspelen-featured-bureaustoelen Men neme de beste bureaustoel die je kunt vinden, een collega die je graag een duwtje in de rug geeft en een lange gang. Plus: misschien kniebeschermers.

Tape een lijn af op de vloer. Neem plaats in een bureaustoel. Je collega mag je duwen tot aan de streep. Daarna ben je afhankelijk van hoe goed jouw wieltjes rollen. De winnaar is degene die het verst doorrolt na de duw van de collega.

Prullenbakbasketprop

329-Koningsspelen-featured-prop Ongemerkt doen we het allemaal weleens: een prop in de prullenbak gooien en van binnen keihard juichen als je hem er in één keer ingooit, zonder de rand te raken. Gebruik die skills voor de variant waarbij je jouw succes wel luidkeels kunt vieren: prullenbakbasketprop.

Zet drie prullenbakken in driehoek neer met de punt naar achteren. De achterste bak is drie punten waard, linksvoor twee en de rechter is goed voor één punt. Maak vijf papierproppen en tape een lijn af op vier meter afstand van de prullenbakken. Iedere deelnemer mag vanachter deze lijn de vijf proppen in de prullenbakken proberen te gooien. Schrijf de score op en ga door naar het volgende onderdeel.

Rijstwafelhappen

329-Koningsspelen-featured-rijstwafel Overal waar kantoormedewerkers foerageren, vind je ze in bureaulaatjes: rijstwafels. Hoe lang ze daar al liggen doet er meestal niet toe: ze zijn ongeveer net zo lang houdbaar als het karton waar ze naar smaken. Hoog tijd om er iets nuttigs mee te doen.

Prik een gaatje door een wafel, rijg er een lengte visdraad door en bevestig dit aan het systeemplafond. Bepaal een hoogte die voor iedereen een beetje te doen is en blinddoek de deelnemer. Je hebt één minuut de tijd om zoveel mogelijk van de rijstwafel op te eten. De winnaar is degene die het meest van zijn rijstwafel opgegeten heeft. De verliezer stofzuigt.

Koninkje-prikje

329-Koningsspelen-featured-prikje Geen koningsspelen zonder koninklijk onderdeel. In deze kantooreditie gaan we voor koninkje-prikje. En de benodigdheden komen gewoon uit de kantoorprinter rollen.

Download deze templates en print ze uit. Hang de poster van de koning op een muur. Knip het kroontje uit en plak wat dubbelzijdig tape op de achterzijde. Draai de speler drie keer rond, richt hem of haar in de richting van de poster en laat de speler de kroon op de koning plakken. Degene die dat het snelst doet, wint!

Pennentoren

329-Koningsspelen-featured-pennentoren Pak alle laatjes leeg, verzamel alle pennen die je hebt en reik naar de hemel. Of nou ja, toch zeker een paar centimeter in die richting.

Bij dit spelonderdeel heb je één minuut de tijd om de hoogste toren met pennen te bouwen. Hoe je dat doet, moet je zelf weten. Vierkantjes maken, driehoekjes of punt aan punt: alles om jou richting de top te krijgen. De enige voorwaarde is wel dat je pen na die minuut ook zelfstandig kan blijven staan. Succes!

En de winnaar is…

Download deze gratis spelinstructies en print ze uit. Op de achterkant van ieder onderdeel vind je een scorekaart. Vul die in, tel de scores bij elkaar op en daar heb je je eindklassement. En, wie mag zich het komende jaar de koning van de afdeling noemen?


  1. #Koningsdag
  2. #Visitekaartjes

Jan Jaap Holdijk

Knalt dagelijks keiharde copy uit zijn toetsenbord. Produceert rotsvaste content. En creëert concepten die grijpen, voor Drukwerkdeal.nl.

Lees meer van Jan Jaap Holdijk

Nieuwsbrief
Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.